Shanghai varastot pudota 5,3%

Nopeus, jolla Kiinan pankit lainaavat toisilleen yön ennätysmäisen korkea yli 13% viime viikolla ennen hidastunee. Toinen keskeinen toimenpide rahaa pankkijärjestelmän – 7-päivä “repo-korko” – korkeimmillaan 25%.
Kiinan keskuspankin likviditeetin injektio auttoi alentaa lainakorot, suuntaus jatkui maanantaina. Mutta analyytikot kysyivät, miksi pankin johtajat olivat lykänneet intervention niin kauan, ja miksi pankin aikeista ei ole ilmoitettu sijoittajille hinnat jatkoivat nousuaan.
Shanghai Composite menetti 5,3% sen arvosta ja sulki selvästi alle 2000 pisteen este, viimeisin sarjassa synkkä esityksiä. Kamppailee indeksi on nyt laskenut 13,5% vuoden alusta vuoden.
Selloff tulee sen jälkeen lyhytaikaisen varainhankinnan kustannukset pilviin viime viikolla Kiinassa, mikä luottokriisi ja lopulta väliintulo keskuspankki.
Valtion virallinen media hajoamassa joitakin mysteeri viikonloppuna, raportoi, että Kiinan varjo pankkijärjestelmä keskuspankin tavoite. “Se ei ole, että ei ole rahaa”, Xinhua selostus sanoi. “Se, että rahaa ei ole oikeissa paikoissa.”
Jotkut analyytikot pelkäävät, että Kiinan luotto puomi on taakkanaan kelvoton yrityksille suuria lainoja, ruokkivat maan varjo pankkijärjestelmä ja laittaa paikallishallinnon koukussa miljardeja.
Asiaan liittyen: Onko Kiinan velan kriisi päätöksenteossa?
Luotonannon jonka keskuspankki hillitä riskialtista lainat, ja auttaa Kiinan talous loppuun tasapainottaminen, että useimmat asiantuntijat sanovat tarvitaan turvaamaan pitkän aikavälin kasvua.
Monet taloustieteilijät ovat alensi niiden kasvuennusteet Kiinan taloudelle, joidenkin varoitus, että laajentaminen alle 7% on mahdollista toisella vuosipuoliskolla.
Ilmoitus sanoi myös, että pankkien on “harkiten maksuvalmius riskeistä, jotka ovat seurausta nopea luottokannan kasvu” ja “asianmukaisesti sisältävät vauhti lainojen ja Bill rahoitus.”
Kuten nyt, keskuspankki sanoi, “yleinen likviditeetin olosuhteet ovat kohtuullisella tasolla.”
Asiaan liittyen: Keskuspankit laittaa ilmoituksen yli ärsyke
Nomura ekonomisti Zhiwei Zhang sanoi ohjeella, viittaa siihen, että keskuspankin politiikan viritys pysyy kireänä.
“Uskomme, että tämä on merkki siitä, että keskuspankki ei ole halukas löysää politiikkaa tai pistää likviditeetti alentaa korkoja”, Zhang sanoi.
Kiinassa kasvu putosi 7,8% viime vuonna. Hallituksen tälle vuodelle on 7,5%. Mutta riski pettymys on nousussa ja sen näkymiä heikompi odotettua elpyminen maailmantaloudessa.
Keskuspankki ehdotti maanantaina, että sen kova lääke on todennäköisesti edelleen.
“Mainokset pankkien on kiinnitettävä huomiota likviditeettiä markkinoilla ja on vahvistettava niiden analysointi ja ennusteet vaikuttavat tekijät likviditeettiä”, keskuspankki sanoi Huom lähetetty maanantai mutta päivätty 17 kesäkuu.
Kansan Bank of China kertoi maan suurimmista pankeista maanantaina hillitä riskialtista lainat ja parantaa taseitaan, varoitus, joka lähetti täristää kautta jo levoton osakemarkkinoille.

EU-Asia