Sergei Sobyanin vinder Moskva mayoral valget

Indtil nu, var Navalyny kendt hovedsageligt i Moskva og Skt. Petersborg som en korsridder mod statslig korruption, råber politikerne for ulovlig adfærd. Han var leder af 2012 gadedemonstrationer i Moskva, motiverende uddannet, middelklasse-unge i Ruslands store byer med blogs og Tweets.

 

Kreml ‘s spil med Alexei Navalny
Kremlinologist Olga Kryshtanovskaya, i efter valget Tweet, sagde “Navalnys høje resultater i valget er direkte forbundet til sin aktivitet i de sociale medier.”

 

I en slående politiske anomali løb den 37-årige Navalny for borgmester som en dømt mand, i øjeblikket på kaution efter at være idømt fem års fængsel for underslæb. Han hævder afgifterne var politisk inspireret til at skubbe ham fra politik og tiltalende sætningen.

 

Før mayoral afstemningen forudset nogle observatører, hvis Navalnys tilhængere mente, at valget var blevet stjålet, de ville vise sig igen for gaden protester. En demonstration var på forhånd planlagt til mandag aften.

 

Men nogle Kreml modstandere lyde ikke så vred; de tager hjertet fra afstemningen totaler.

 

I en anden Tweet Ksenya Sobtjak sagde “det var forstået lige fra begyndelsen, at de ville gøre alt for at undgå en anden runde, ikke er sandt? Men faktum at Navalyny fik mere end 27%–det er cool!”

 

Der var ikke skyggen af tvivl at tidligere præsidentkandidat aide og foreløbige borgmesteren i Moskva Sergey Sobyanin ville vinde borgmester race mod blogger og anti-korruption aktivist Alexey Navalny, ikke som præsident Vladimir Putin håndplukket mand.
Det eneste spørgsmål var med hvor meget. Noget mindre end 50% ville have betydet en afstrømning valg.

 

Udtalelse: Putin, en hykler på Snowden, Navalny
Der vil ikke være en afstrømning. Sobyanin knirkede med 51.37% af stemmerne. Navalny vandt 27.24%.

 

Ringer de foreløbige resultater “sheer forfalskninger” krævede Navalny annullation af “off-site” valg, hvor vælgerne får lov til at stemme i hjemmet, uden at komme til valgstederne. “Vi kræver også en anden valgrunde for valget,” sagde han.

 

Navalny kan anmode om en re-count, men der er lille chance han får en afstrømning. Putin kan være sikker på at hans mand beholder den magtfulde post som Moskva borgmester.

 

Læs mere: hvad der ligger bag dommen over Navalny?
Men oppositionen er at tage hjertet fra Navalynys stærke viser.
Som Ksenya Sobchak, en gang Ruslands “Paris Hilton” og nu vocal medlem af oppositionen tweeted: “Nu, Alexey er en politiker af føderale stående, og fængsel er utænkeligt.”

EU-Asia