Serà Snowden sortir hit relacions de la Xina

“Hem registrat les fortes objeccions a les autoritats de Hong Kong, així com al govern xinès a través de la via diplomàtica, i va assenyalar que aquest tipus de comportament és perjudicial per als Estats Units i Hong Kong i Estats Units i la Xina les relacions bilaterals”.
La declaració va arribar a recordar a Rússia que els EUA havia en el passat va tornar nombrosos criminals d’alt nivell, a petició del govern rus.
“Esperem que el Govern rus per mirar totes les opcions disponibles d’expulsar al Sr Snowden de nou als EUA per fer front a la justícia pels delictes que se li imputen.”
“És molt possible que només s’ordenaran de raspall sota la catifa com un incident lamentable i és probable que no tingui implicacions més enllà d’això”, va dir Young. “És probablement massa aviat per dir-ho, però la meva intuïció és que probablement no seran massa (conseqüències de Snowden).”
Si bé la declaració de Hong Kong a Snowden va demanar emfàticament un aclariment de Washington de les reclamacions de Snowden que els EUA havien hackejat objectius en el territori, Young va dir que creia que això estava dirigit a les preocupacions internes més Snowden en lloc de qualsevol atac velat contra Washington.
“Simplement diu que la gent de Hong Kong que vostè ha expressat molta preocupació sobre això, CY Leung (director executiu del territori) ha dit que va a fer preguntes, i crec que simplement ha reiterat que,” ell va dir.
Altres analistes van dir que Hong Kong i Beijing probablement van ser alleujats que un problema diplomàtic potencialment prolongada i compromesa ara estava fora de la seva jurisdicció.
Jin Canrong, un destacat estudiós de Relacions Exteriors i degà associat de l’Escola de Relacions Internacionals de la Universitat Renmin de Beijing, va dir a South Xina Morning Post de Hong Kong que la sortida de Snowden era ideal per a Beijing.
“Una bomba de temps que podria posar en perill les relacions entre la Xina i els EUA s’ha desactivat, tot i que la saga continuarà i Snowden encara pot fer més revelacions. L’estratègia de Pequín ha estat utilitzant en el tractament del cas era deixar Hong Kong gestionar de manera independent i mantingui una distància d’ella. Crec que Beijing no prendria forma proactiva avantatge de la intel · ligència Snowden revelat, perquè això provocaria Washington i tirar sal a les ferides “.
Jin també va dir al diari: “En realitat, Pequín va fer algunes guanys de la saga Snowden, perquè les seves revelacions sempre Beijing algunes monedes de canvi per a futures negociacions amb Washington en la ciberseguretat, Washington ha perdut l’autoritat moral en aquest front.”
Els analistes diuen que la Xina ha utilitzat les afirmacions de Snowden que els EUA hacker xarxes informàtiques a Hong Kong i la part continental dels EUA per posar a la defensiva en la seva disputa ciberseguretat en curs.
Mentrestant, els analistes estaran esperant ansiosament per veure si Washington presenta una queixa oficial sobre l’assumpte.
Si la quantitat necessària de cara – una part essencial del discurs diplomàtic xinès – s’ha salvat de la saga Snowden ha encara per donar resultats.
Si bé hi ha hagut especulació que Pequín estava darrere de la decisió final per permetre NSA degoten Snowden per deixar Hong Kong – un territori xinès semi-autònom – diumenge, les autoritats de Hong Kong insisteixen que el procés judicial és independent de la Xina.
Simon Young Ngai-man, director del Centre de Dret Públic i Comparat de la Universitat de Hong Kong, ha tret importància a l’aparent disputa entre Washington i Hong dient que no pot ser res més que la decisió de Hong Kong del que ha sostingut públicament: que Washington no va complir amb els requisits previstos en la legislació de Hong Kong que han permès a la policia per detenir Snowden.
“No coneixem tots els detalls de per què el govern de Hong Kong va dir que els tràmits per a la sol · licitud no era al seu lloc, potser el govern dels EUA es va precipitar en l’enviament del seu paquet més i realment no va presentar un bon conjunt de documents” Young va dir, i va afegir que pensava que la resposta per part del Departament de Justícia dels EUA ha estat molt mesurat.
No obstant això, ha dit que aconseguir una ordre de detenció provisional per tal requereix un “llindar baix” de preparació.
“Per què no a les autoritats de Hong Kong es mouen més ràpidament? Autoritats de Hong Kong probablement dirien que això és només el protocol, així és com fem aquestes coses i en aquest cas, no veia cap raó per fer una excepció o tractar amb qualsevol major urgència “.
Un funcionari del Departament de Justícia dels EUA, va dir que Estats Units havia complert amb els requisits i qüestionat l’afirmació del govern de Hong Kong.
Malgrat els temors de les relacions bilaterals entre els EUA i Hong Kong podrien ser danyats, Young va dir que la relació entre els dos governs era massa profunda i de llarga data per al drama extradició a tenir cap efecte permanent.
Va quedar clar en la declaració del Consell de Seguretat Nacional (NSC) el dilluns que els Estats Units està profundament molest amb Hong Kong.
En un llenguatge diplomàtic, la declaració explicat la posició de Washington: Hong Kong va baixar la pilota en Edward Snowden i els EUA vol que Rússia recollir-lo.
“Estem decebuts per la decisió de les autoritats de Hong Kong per permetre que el Sr Snowden a fugir malgrat la sol · licitud de EUA validesa legal per aturar amb fins d’extradició en virtut de l’Acord Surrender Estats Units i Hong Kong”, va dir la portaveu del Consell de Seguretat Nacional Caitlin Hayden a un comunicat.

EU-Asia