Selvmordsbombe dræber 16 på russiske train station

En massiv eksplosion på en togstation i den russiske by Volgograd dræbt mindst 16 personer, herunder én politimand, sagde den undersøgende udvalg Rusland på sin hjemmeside søndag.
Se fotos af blast
Lederen af Udvalget, Vladimir Markin, sagde 16 personer var blevet dræbt og 34 personer blev såret, herunder en 9-årig pige.
Den formodede kamikazekvinde modregne enheden, før hun kunne passere gennem en metaldetektor, Markin sagde, med henvisning til tilgængelige oplysninger på tidspunktet.
Markin fortalte senere, russiske nyhedsbureau Ria Novosti resterne af bombefly vil gennemgå en DNA-test.
Han sagde, bombefly bruges svarende til 10 kg af TNT og inkluderet granatsplinter.
Efterforskere fandt også en ueksploderet granat.
Video taget fra en ekstern sikkerhed kameraet viser en vældig ildkugle inde i hvad der synes at være den tre-etagers sten bygning hovedindgangen efterfulgt af en støt sti af røg, der kommer ud af knust windows.
Bombningen fandt sted på omkring 12:45:00 lokal tid (3:45 a.m. ET), embedsmænd sagde.
Præsident Vladimir Putin sendt en besked på Kremls hjemmeside sender sin kondolence til familien af dem dræbt og ønsker en hurtig bedring til dem ondt.
Premierminister Dmitry Medvedev beordrede nødsituation og sundhed ministerierne til at give “alle nødvendige bistand” til de sårede.
RIA Novosti rapporteret, at den regionale guvernør sagde mindst halvdelen af de sårede er i kritisk tilstand.
Det er den anden bombningen i det sydlige russiske by i to måneder og kommer mindre end seks uger før vinter-OL i Sochi, ligger mindre end 1.000 km (620 miles) fra Volgograd.
Ingen har påtaget sig ansvaret for angrebet.
“Der kan være nogen begrundelse for sådanne barbariske angreb.” sagde NATO ‘s generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. “NATO og Rusland stå sammen i kampen mod terrorisme., herunder ved at arbejde sammen på teknologi til at forhindre angreb på offentlige transportmidler.”
En hvide hus talskvinde sagde, “vores hjerter gå til ofrene og deres familier.”
I oktober sprængte en bombemand en passager bus, dræbte seks mennesker og sårede mere end 30 andre. Russiske medier rapporterede, at en kvindelig islamistiske selvmordsbombe fra den russiske region Dagestan var ansvarlig for angrebet.
Volgograd, engang kaldte Stalingrad, er en større jernbane knudepunkt i regionen, og hver dag tusindvis af passagerer passerer stationen, mange på vej til Moskva. Stationen sandsynligvis var fyldt med ferie rejsende.
Den urolige region i Tjetjenien er også placeret i denne sydlige del af Rusland.

EU-Asia