Scores vrarë në zjarr Kinës bimëve

“Struktura e komplikuar e brendshme e shtëpisë të parafabrikuara në të cilën shpërtheu zjarri dhe daljet e ngushta kanë shtuar vështirësitë në punën e shpëtimit, me burime të forcave të shpëtimit tha,” Xinhua tha raporti.
Një zjarr në mëngjes herët në një fabrikë të përpunimit të pulave në verilindje të Kinës vrarë së paku 119 njerëz hënë, shtetërore agjencia e lajmeve Xinhua tha.
Një tjetër 54 punëtorë u plagosën.
Zjarrfikësit luftuan me flakët për gjashtë orë para se ata ishin në gjendje të sjellë atë nën kontroll.
Një zyrtar zjarr i tha CNN se një shpërthim në uzinën e nisi zjarrin – por shkaku i shpërthimit nuk ishte i njohur menjëherë.
Më shumë se 300 punëtorë ishin në brendësi të bimëve në provincën Jilin, kur zjarri shpërtheu rreth 6 AM, Xinhua tha.
Rreth 100 prej tyre ishin në gjendje për t’i shpëtuar – dhe Xinhua tha se portat në fabrikë ishin mbyllur me çelës.
“Papritur, dritat brenda doli dhe mori bimore mjaft të errët,” tha një punëtor i quajtur Wang Fengya agjencia e lajmeve.
“Kur unë në fund vrapoi jashtë dhe shikoi përsëri në fabrikë, unë pashë flakët të larta.”

EU-Asia