Samsung Galaxy napraviti S4 mini

Mini će imati 4,3-inčni ekran, porediti sa iPhone 5 je 4-inčni ekran, i teže 3,77 unci – jedan bod lakši od iPhone je 3.95.
Galaxy S4 ima 5-inčni zaslon, a Samsungov Galaxy Note II “phablet” ima nevjerovatnih 5,5-inčni ekran.
Galaxy S4 mini, a tanji-down verzija Samsung vodeći smartphone, je na putu, kompanija je u četvrtak.
“Samsungov pametni telefon ukupne strategije je o proizvodnji mnoštvo iteracija na različitim cijenama i veličina ekrana kako bi se zasititi tržište sa što više svojih hardvera moguće,” Nataša Lomas napisao za TechCrunch. “(To je) strategija koja, zajedno sa svojim masivnim marketinškog budžeta, i dalje je izuzetno uspješan za Korejski elektronika div, što ga čini daleko teže za druge Android (odluka), kao što su HTC da se natječu sa svojim daleko skromnije uređaja portfelja.”
Naširoko pričalo nakon slučajnog curenja, kompanija je potvrdio da će mini biti jedan od proizvoda će se primjeniti na Samsung događaj u Londonon 20. juna.
Za petama vruće početak za Galaxy S4, koji kompanija sayssold 10 miliona jedinica u manje od mjesec dana, a korejski gadget-maker, čini se ciljaju na suparničke iPhone sa telefon koji obećava da će biti lakše nego stisak svoje glomazniji rođaci u Galaxy liniju.
To će biti gladak 9mm širine (0,35 inča), a kosa širi od iPhone 5 je 7.6mm (0,3 inča), i pokrenite najnoviju verziju Google Android operativni sistem, Jelly Bean, sa 1,7 Ghz dual-core procesor .

“Želimo dati ljudima više izbora s Galaxy S4 mini, sličan izgled i dojam Galaxy S4 za više kompaktan i praktične svrhe,” JK Shin, izvršni direktor i predsjednik Samsung mobilne podjele, izjavio je u blog postu.
Novi telefon će imati 8-megapikselni zadnja kamera (pad sa 13 na S4 je megapiksela) i 2-megapikselnom prednja kamera. Također dolazi sa 8 GB interne memorije, radi do 64 GB ako se, kao i sa S4, korisnik dodaje dostupnu memoriju mikročip.
Uređaj će doći u bilo bijele ili crne. Cijena na upit ili datum izlaska je najavljeno.
U saopštenju dodatno ilustrira divergentnih mobilne strategije Samsung i Apple. Dok je Cupertino tech giganta fino podešava jedan telefon, Samsung poplave zone s različitim modelima, od low-end telefone za svoje više upscale Galaxy linije.

EU-Asia