Samsung att göra Galaxy S4 mini

Mini kommer att ha en 4,3-tums skärm, jämförbar med iPhone 5: s 4-tums skärm, och väger 3,77 gram – ett pip ljusare än iPhone 3,95.
Galaxy S4 har en 5-tums skärm, medan Samsungs Galaxy Note II “phablet” har en jättestor 5,5-tumsskärm.
Galaxy S4 mini, en nedbantad version av Samsungs flaggskepp smartphone, är på väg, meddelade bolaget torsdagen.
“Samsungs övergripande smartphone strategi handlar om att producera mängder av iterationer på olika prisklasser och skärmstorlekar för att mätta marknaden med så mycket av sin hårdvara som möjligt,” Natasha Lomas skrev för TechCrunch. “(Det är) en strategi som, tillsammans med sin massiva marknadsföring budget, fortsätter att vara mycket framgångsrik för den koreanska elektronikjätten, vilket gör det betydligt svårare för andra Android (beslutsfattare) som HTC för att konkurrera med sina betydligt mer blygsamma enhet portföljer.”
Allmänt ryktas efter ett oavsiktligt läckage, bekräftade företaget att mini kommer att vara en av de produkter som rullas ut på en Samsung händelse i Londonon 20 juni.
I hälarna på en het start för Galaxy S4, som företaget sayssold 10 miljoner enheter på mindre än en månad, verkar den koreanska gadget-maker vara homing in på rival iPhone med en telefon som lovar att bli lättare att greppa än sina skrymmande kusiner i Galaxy raden.
Det kommer att bli en snygg 9mm bred (0,35 inches), ett hår större än iPhone 5 är 7,6 mm (0,3 inches), och kör den senaste versionen av Googles Android-operativsystem, Jelly Bean, med en 1,7 GHz dual-core processor .

“Vi vill ge människor fler alternativ med Galaxy S4 mini, liknande utseende och känsla av Galaxy S4 för mer kompakta och praktiska användningsområden,” JK Shin, vd och vd för Samsungs mobil division, sade i ett blogginlägg.
Den nya telefonen kommer att innehålla en 8-megapixel bakåtvänd kamera (ner från S4 13 megapixlar) och 2-megapixel framsidan kamera. Det kommer också att komma med 8 GB internt minne, kör upp till 64GB om, som med S4, lägger användaren ett tillgängligt minne mikrochip.
Enheten kommer i antingen vitt eller svart. Inget pris eller releasedatum tillkännagavs.
Tillkännagivandet visar vidare de olika mobila strategier för Samsung och Apple. Medan Cupertino tech jätte finjusterar en enda telefon, Samsung översvämningar zonen med en mängd olika modeller, allt från low-end telefoner till sin mer exklusiva Galaxy linje.

EU-Asia