Rupert Murdoch fotografi për divorc

Një Wall Street Journal profilin, botuar në vitin 2000, la të kuptohet ajo nuk e ka lënë krejtësisht në botën e biznesit. Deng shpesh të shoqëruar bashkëshortin e saj dhe nip për takime me zyrtarë të lartë kinezë, ku ajo do të ndonjëherë ndërhyjnë “për të qetë mbi situatave potencialisht të vështirë,” në bazë të atij raporti.
Kjo nuk është e njohur se çfarë shkaktoi ndarjen për t’i dhënë fund martesës që filloi në vitin 1999. Spekulimet, edhe pse, ka swirled për muaj rreth gjendjes së marrëdhënies së çiftit.
Deng kinez i lindur, Yale-arsimuar është arritur shumë në e saj të djathtë Murdoch para, edhe pse kritikët jabbed atë si një “Gold Digger” nëpërmjet martesës së saj të manjatit të medias.
Ndërsa burri 82-vjeçar i saj shkon një nga konglomeratet më të fuqishme mediatike në botë – një që përfshin 20th Century Fox, Fox televizion (duke përfshirë Fox News dhe FX), Sky News Service, HarperCollins botuese dhe shumë gazeta përfshirë Murit Street Journal, Times Britanisë dhe disa publikimeve në Australi vendlindjen e tij – Deng kishte qëndruar kryesisht nga syri i publikut.
Kjo ishte deri në korrik të vitit 2011. Ajo ishte ulur prapa Murdoch në Parlament në Londër, ndërsa ai dëshmoi në lidhje me përfshirjen e kompanisë së tij në një skandal telefon-hacking që tronditi Britaninë.
Social media shpërthyen në përgjigje të asaj që shpejt u bë e njohur si “shuplakë dëgjuar raundin e botës” dhe fitoi asaj nofkë “gruan tigër”. Reagimi ishte veçanërisht i fortë në microblogs kineze, ku shumë përshëndetur reagimin Deng si një moment krenarie për gratë aziatike.
“Ajo vështirë shuplakë, aq më shumë ne mund të tregojnë se si ajo ishte e etur për të mbrojtur burrin e saj … ajo është ende një grua që dëshiron për dashuri,” shkroi një person nën MissQccc trajtuar.
Ajo ka biseduar në lidhje me rritje deri në “shumë, shumë i varfër” në një qytet të vogël në Kinë, si vajza e një inxhinier fabrikës.
Deng përfundimisht zbarkoi në Shtetet e Bashkuara, duke përfshirë të fituar një diplomë master në Shkollën e Yale e Menaxhimit, ku ajo tani shërben në bordin e saj të Këshilltarëve.
Para se ajo u takua Murdoch, ajo u martua me njeriun që kishte sponsorizuar vizë studentore e saj në Shtetet e Bashkuara gjatë viteve 1980 vona. Ajo do të sigurojë një “Green Card” për të qëndruar përgjithmonë në Shtetet e Bashkuara – por martesa e saj e parë provoi të shkurtër.
Deng Murdoch dhe u takuan në një parti koktej Hong Kong menjëherë pas diplomimit të saj nga Yale. Deng pastaj shkoi për të punuar në Star TV, një Hong Kong me bazë televizive satelitore të shërbimit që është nën ombrellën e korporatave Murdoch.
Në një intervistë të vitit 2011 me gruan e tij në CCTV, Murdoch kujton interpretimin e saj për atë, ndërsa ai shëtiti në kontinent kineze.
Një ndjekje zjarrtë ndjekur, edhe pse Deng nuk domosdoshmërisht të kthejë tërë dashurinë e tij.
“Unë rashë në dashuri me të, dhe unë e pyeta. Ajo tha jo, dhe ajo mori një kohë të gjatë për të bindur të saj,” tha Murdoch.
Wedding 1999 i tyre ka ndodhur menjëherë pas Murdoch paraqitur kërkesa për divorc nga gruaja e tij e dytë, Anna Torv Murdoch. (Anna Torv Wed Murdoch në vitin 1967, të njëjtin vit ai divorcuar gruan e tij të parë dhe një vit para Deng u lind, sipas raporteve të shumta.)
Çfarë bëhet e 11000000000 $ fatit Murdoch?
Menjëherë pas martesës, Murdoch njoftoi gruaja e tij e re do të japë dorëheqjen nga roli i saj ekzekutiv në një filial News Corp në Hong Kong. Ai e përshkroi atë si “të zënë duke punuar në apartament dekoruar të ri.”
Gjatë 12 viteve të fundit, ajo lindi dhe u rrit dy vajza, Grace dhe Chloe. (Murdoch ka katër fëmijë të tjerë nga dy martesat e tij të mëparshme, disa prej të cilëve mbajnë poste të shquar në News Corp)
Profili i Yale e saj vë në dukje ajo është një bashkë-themelues i Productions këmbët e madhe, një studio e pavarur në Lindjen e Londrës që e bën aplikacione dhe lojëra për sistemet operative të Apple, sipas faqen e saj. Dhe në vitin 2011, ajo prodhohet, “Snow Flower dhe Fan Sekret”, një film i vendosur në shekullin e 19 China përqëndruar në dy vajzave që anashkaluar kufizimet kulturore mbi femrat.
Një divorc do të përfundojë bashkimin e saj për të Rupert Murdoch, dhe ndoshta të ngritur një betejë mbi se sa e pasurinë e tij – e cila kohët e fundit Forbes vlerësohet në $ 11200000000 – ajo dhe fëmijët e saj do të marrin.
Komediani Jonnie Marbles erdhi në një byrek me Murdoch-shkumë rroje. Deng kërceu në veprim, lunging në mermere dhe goditjen e tij me dorën e vet e saj.
“Z. Murdoch,” tha parlamentari Tom Watson, i cili minuta më herët kishte qenë veçanërisht kritike e Titan medias, “gruaja juaj ka një goditje mjaft të mirë të majtë.”
Dy vjet pas Wendi Deng bëri bujë për forcë mbrojtëse burri i saj – News Corp Rupert Murdoch CEO – nga një njeri i bezdisshëm pie-duke hedhur në Parlamentin e Britanisë, ajo dhe marrëdhënia e tyre janë në lajme përsëri.

EU-Asia