Romlott múlt Kína # 1 hús márka

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma is megerősítette, a CNN, hogy a “FSIS (Élelmiszer-biztonsági és Ellenőrző Szolgálat) továbbra is szabályozni Smithfield termékeket, függetlenül a tulajdonosváltás.”
Hozzátette a tervezett egyesülés egy win-win helyzet annak ellenére, hogy a kínai élelmiszer ijeszt, és hogy az Egyesült Államok ne intézkedéseket, amelyek lassítják az akvizíció.
2012 júniusában, egy nő Pekingben állítólag találtak több halott kukacok belsejében egy csomag Shuanghui kolbász vásárolt a szupermarketben. Az ő lánya, aki megette a kolbászt felfedezése előtt, állítólag szenvedett hányás és hasmenés szerint a Global Times, az angol nyelvű újság a kínai nyelvű emberek mindennapi.
2012 májusában az ipari kínai hatóságokat, déli tengerparti város Guangzhou jelentett Shuanghui a kömény ízű kolbász található “túlzott” baktériumok, ami okozhat hasmenést, jelentette a Shanghai Daily.
És 2011 márciusában, Kínai Központi Televízió számolt be Shuanghui International leányvállalata megvásárolta tartott sertések etetett ételt tartalmazó clenbuterol. Az illegális adalékanyag tartja az állatok sovány, de megölni az embereket, ha evett. Shuanghai elnöke később elnézést kért, hogy a fogyasztók és a meghirdetett közel 2 milliárd dolláros veszteséget okozott két héttel a kinyilatkoztatásokat.
Nagy élelmiszer botrány Kínában az elmúlt néhány évben aggályokat vet fel, mind belföldön, mind külföldön.
2008-ban, több mint 13.000 gyermek betegedett elfogyasztása után melaminnal szennyezett tejet. 2011-ben a kínai kormány tudósok kimutatták, hogy 12 millió tonna rizs már romlott a toxikus fémek. Az eltelt évek más élelmiszer-biztonsági kérdések szerepelnek hamis marhahús készült róka és a patkány, valamint robbanó görögdinnye befecskendezett növekedési hormonok.
“Valóban, számos élelmiszer botrányok Kínában került sor, de nem lenne ítéletet a kínai sertéshús piacon múltbeli egyedi esetek”, mondta a kínai élelmiszer-szakértő, és Renmin Egyetem professzora Zheng Fengtian. “Ha (Shuanghui) tartott problémái, az üzleti nem tartottak ilyen sokáig.”
Kína a világ legnagyobb termelője és fogyasztója sertéshús készítmények – tételeken valószínűleg megtartják, ha Shuanghui felvásárolta a Smithfield sikeres, és ha a világ legnépesebb országa folytatja szeretete sertés.
A nyilatkozatot, Shuanghui International megígérte, hogy ugyanazokat üzemeltetés, az igazgatás és a márka a Smithfield befejezése után az üzlet. A cég azt mondta, hogy továbbra is az együttműködés az azonos amerikai termelők, az élelmiszer-beszállítók és a termelők.
A 2002-ben és 2012 után növekvő jólét az országban, Kína egy főre jutó sertéshús-fogyasztás ugrott közel negyede 86 kiló sertéshús termékek tavaly. Amerikai kereslet csökkent 12%-ra nőtt ugyanabban az időben.
Állítólagos kukacok, túlzott baktériumok és illegális adalékanyagok is sújtja Kína legnagyobb húsipari termékek cég, Shuanghui International, mivel legalább 2011, szerint egy sor jelentés a kínai állami tulajdonban lévő média. Szerdán, a Hong Kong-i székhelyű Shuanghui bejelentette abbéli szándékát, hogy megvásárolja amerikai székhelyű Smithfield Foods, a világ legnagyobb processzor sertés, közel $ 5000000000.

EU-Asia