Rijetke Apple 1 računalo prodan za 671.000 $

Apple računala je očekuje da će donijeti najmanje 400.000 dolara godišnje.Ali Breker rekao da ne čudi da je preuzeta više od 50% više. U studenom, njegova momčad aukciji sličan model za 640.000 $. Sotheby’sa u New Yorku prodao jedan je prošle godine za 375.000 $.
Subotnji puno uključivala je pismo od Jobs na Freda Hatfield na računala Data Systems u Columbusu, Ohio. Dana 18 siječnja 1978, u pismu se nudi Hatfield priliku da se trgovina u svojoj Apple 1, i 400 $, za Apple II. On očito nije se Jobs se na ponudi.
Rijetko rade model Apple 1, tech diva prvo stolno računalo, prodan za više od 671.000 $ tijekom vikenda na aukciji u Njemačkoj.
Računalo, zajedno s pismom iz Apple suosnivač Steve Jobs u svom izvornom vlasniku, vjeruje se da je jedna od samo šest radnih Apple 1s i jedan od samo tri na otvorenom tržištu.
Kupac, koji je odlučio ostati anoniman, je s Dalekog istoka, prema Uwe H. Breker od aukcije Team Breker, koji dražbu na spisak vintage tech u subotu u Kölnu.
Jobs i Steve Wozniak slavno stvorio Apple računala u poslovima ‘obiteljskoj garaži, izgradnju uređaja rukom i financiranje tvrtke kroz prodaju Wozniak je elegantna kalkulatora i radna mjesta’ VW kamper kombi.
O 200 Apple 1s su izgrađena, a manje od 50 godina se vjeruje da postoji još uvijek – većina njih nije u stanju.
Cijene od rijetkih uređaja su skočile od Jobs ‘smrti u 2011. U studenom 2010, Christie je na aukciji jabuku 1 za 212.000 $.
“To je ne samo tehnologije prvi svjetski spremna za korištenje računala,” Breker rekao je u e-mailu na CNN-u. “To je više simbol američkog sna – priča o dvije prekide koji su imali vrhunsku ideju … a 35 godina kasnije njihova tvrtka je najbogatiji, a najviše cijenjena tvrtka ikad.”

EU-Asia