Revelats els projectes d’infraestructura més

Amb tot el debat de l’austeritat fiscal, és fàcil suposar que hi ha poc a les arques de la classe de grans projectes d’infraestructura que hem vist en l’últim segle.
És cert que la UE ha reduït el seu pressupost d’infraestructura de transport fins a l’any 2020, mentre que grups com la Societat Americana d’Enginyers han declarat que molt poc s’està posant a un costat per finançar els grans projectes de demà – però no és tot pessimisme.
En molts països emergents les despeses de transport de les Nacions està accelerant per davant a un ritme vertiginós, mentre que al món desenvolupat grans projectes han continuat malgrat les rèpliques estrèpit de la crisi financera de 2008.
Aquí fem una ullada a algunes de les majors, més important i espectacular desenvolupament de la infraestructura de transport en l’actualitat les obres de tot el món.
Els viatges en avió s’ha expandit ràpidament a la Xina en els últims anys, d’acord amb la florent economia del país. El 2011, els plans governmentannounced xineses per augmentar el nombre total d’aeroports al país 175-230 per a l’any 2015 per fer front a la demanda.
Només a Beijing s’estableix per manejar entre 450 i 500 milions de passatgers cada any, per llavors, és a dir, els aeroports existents a la ciutat necessiten ajuda per fer front a l’augment previst de la demanda. La construcció del nou aeroport, que es troba al districte de Daxing de la ciutat, es va confirmar al gener de 2013 i està previst que comenci a principis de 2014, segons els mitjans locals.
Etihad Rail Network
En una terra plena de projectes de desenvolupament ostentosos, el moll de la qüestió de la infraestructura ferroviària empal · lideix en comparació amb el més alt del món o de luxe illes fetes per l’home – però no hauria.
El quilòmetre de xarxa Etihad Rail 1200 s’estendrà a través del desert interior dels Emirats Àrabs Units, des de la frontera d’Aràbia Saudita a l’oest fins a les fronteres d’Oman a l’est.
Va pagar $ 11000000000 i prenent a Dubai, Abu Dhabi i tots els Emirats del Nord, els desenvolupadors esperen que el transport de mercaderies i passatgers projecte finalment s’uniran amb una xarxa ferroviària internacional que cobreix Bahrain, Kuwait, Aràbia Saudita, Oman i Qatar.
El 2012 els presidents de Kenya, Etiòpia i Sudan del Sud es van reunir per posar en marxa l’ambiciós LAPSSET (Lamu Port – Sudan del Sud – Corredor de Transport Etiòpia) del projecte.
Els plans inclouen una refineria de petroli, oleoductes del Sudan del Sud, centres de transport de vehicles per ferrocarril, carretera i aire, a més d’un port gegant per als petroliers. També s’espera que un nombre de ciutats turístiques turístiques al llarg de la ruta del desenvolupament.
Veure també: La petita nació amb un cop econòmic gran
Els costos s’estableixen per arribar al voltant de $ 25 mil milions, tot i que es manté la preocupació per l’impacte en el medi ambient local. Lamu port està catalogat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i els seus voltants és la llar de les reserves marines protegides i boscos.
El govern de Kenya ha destinat 23 $ milions per a la secció de Lamu del projecte, mentre que Reuters va reportar que una empresa xinesa havia guanyat la primera licitació per construir tres molls al port d’abril d’aquest any.

EU-Asia