Revealed projektet më të mira infrastrukturore

Me të gjithë flasin e kufizimit fiskal, është e lehtë për të marrë ka pak në arkat për lloj të projekteve të infrastrukturës të mëdha që kemi parë gjatë shekullit të kaluar.
Vërtetë, BE-ja ka ulur buxhetin e saj të transportit infrastrukturës deri në 2020, ndërsa grupet si Shoqëria Amerikane e Inxhinierëve kanë deklaruar se shumë pak është duke u vënë mënjanë për të financuar projekte të mëdha e nesër – por kjo nuk është e gjitha dënim dhe errësirë.
Në shpenzimet e transportit zhvillim shumë kombe po shpejton përpara në ritmin rrezikshëm, ndërsa në botën e zhvilluar projekte të mëdha kanë vazhduar pavarësisht nga tronditje poteren e rrëzimit financiar 2008.
Këtu, ne kemi marrë një vështrim në disa nga më të mëdha, më të rëndësishme dhe spektakolare zhvillimet e infrastrukturës së transportit aktualisht në punimet rreth botës.
Ajrore të udhëtimit është zgjeruar me shpejtësi në Kinë në vitet e fundit në linjë lulëzon me ekonominë e vendit. Në vitin 2011, planet kineze governmentannounced për të rritur numrin e përgjithshëm të aeroporteve në vend 175-230 nga 2015 për të përballuar me kërkesën.
Pekin vetëm është vendosur për të trajtuar midis 450 dhe 500 milionë pasagjerë çdo vit nga atëherë, do të thotë aeroportet ekzistuese e qytetit nevojë për ndihmë për të përballuar me rritjen e pritshme të kërkesës. Ndërtimi i aeroportit të ri, i cili do të ndodhet në rrethin e Daxing të qytetit, u konfirmua në janar 2013 dhe është për shkak të fillojë në fillim të vitit 2014, sipas medias vendase.
Etihad Rrjeti hekurudhor
Në një vend të mbushur me projektet e zhvillimit t’u dukur, mortajë-guximtar e infrastrukturës hekurudhore pales në krahasim me ndërtesa më e lartë në botë apo të bëra nga njeriu ishujt luksoze – por kjo nuk duhet.
1.200 kilometrash Etihad rrjeti hekurudhor do të shtrihet në brendësi shkretëtirë e Emirateve të Bashkuara Arabe, nga kufiri i Arabisë Saudite në perëndim në kufijtë e Omanit në lindje.
Kushton $ 11000000000 dhe duke marrë në Dubai, Abu Dhabi dhe të gjithë të Emirateve Veriore, zhvilluesit shpresoj mallrave dhe pasagjerëve projektit përfundimisht do të bashkohen lart me një rrjet hekurudhor ndërkombëtar që mbulon Bahreini, Kuvajti, Arabia Saudite, Omani dhe Katar.
Në vitin 2012 presidentët e Kenia, Etiopia dhe Sudanin e jugut erdhi së bashku për të nisur LAPSSET ambicioz (Lamu Port – Sudanin e jugut – Korridori Etiopia Transporti) e projektit.
Planet përfshijnë një rafineri nafte, gypave nga Sudanin e Jugut, shpërndarës të transportit për rrugor, hekurudhor dhe ajror automjeteve, plus një port gjigant për çisternat e naftës. Një numër i qyteteve turistik turistike priten gjithashtu së bashku rrugën e zhvillimit.
Shih gjithashtu: Kombi vogël me një grusht të madh ekonomik
Kostot janë të vendosur për të ardhur në rreth $ 25000000000 edhe pse ende mbeten shqetësime rreth ndikimit mbi mjedisin lokal. Lamu Port është i listuar si një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESKO dhe zonën përreth është shtëpia e rezervave të mbrojtura detare dhe pyjet.
Qeveria keniane ka vënë mënjanë $ 23.000.000 për seksionin Lamu e projektit, ndërsa Reuters raportoi se një kompani kineze kishte fituar tenderin e parë për ndërtimin e tre anijesh në portin në prill të këtij viti.

EU-Asia