Revealed A legjobb infrastrukturális projektek

Az összes beszélgetés a költségvetési megszorítások, így könnyű azt feltételezni, ott kevés a kasszából a fajta hatalmas infrastrukturális projektek láttuk az elmúlt évszázadban.
Igaz, az EU csökkentette a közlekedési infrastruktúra költségvetést 2020, míg csoportok, mint az American Society of Engineers kijelentette, hogy túl kevés van félretesszük, hogy finanszírozza a nagy projekteket a jövő -, de ez még nem minden végzet és a sötétség.
Sok fejlődő nemzetek szállítási kiadások gyorshajtás előre nyaktörő ütemben, míg a fejlett világ nagy projektek továbbra is annak ellenére, hogy a dübörgő utórengések a 2008-as pénzügyi összeomlás.
Itt vessünk egy pillantást néhány, a legnagyobb, legfontosabb és leglátványosabb közlekedési infrastruktúra fejlesztések jelenleg a munkálatok az egész világon.
A légi közlekedés gyorsan bővült, Kínában az utóbbi években, összhangban az ország virágzó gazdaság. 2011-ben a kínai governmentannounced tervezi, hogy növeli a teljes repülőterek száma az országban 175-230 2015 megbirkózni kereslet.
Pekingben egyedül van beállítva, hogy kezelni között 450 és 500 millió utast szállít évente akkorra, vagyis a város meglévő repülőterek segítségre van szükségük, hogy megbirkózzanak a várható növekvő kereslet. Építése az új repülőtér, amelyet található a város Daxing kerület, megerősítették 2013 januárjában, és annak köszönhető, hogy 2014 elején kezdődik, a helyi média.
Etihad Rail Network
A föld csupa hivalkodó fejlesztési projektek, a tetves-kavicsos vasúti infrastruktúra meglehetősen szerény, összehasonlítva a világ legmagasabb épülete, vagy mesterséges luxus sziget – de nem.
A 1200 kilométeres Etihad vasúthálózat meghosszabbítja a sivatagon hátország, az Egyesült Arab Emírségek, a határ a Szaúd-Arábia a nyugati határait Oman keleten.
Költségszámítás 11000000000 $ és figyelembe Dubai, Abu Dhabi és az összes északi Emirates, a fejlesztők remélik, hogy a teher-és személyszállítás projekt is csatlakoznak fel egy nemzetközi vasúti hálózat, amely Bahrein, Kuvait, Szaúd-Arábia, Omán és Katar.
2012-ben az elnöke Kenya, Etiópia és Dél-Szudán jött össze, hogy indítsa el az ambiciózus LAPSSET (Lamu Port – Dél-Szudán – Etiópia közlekedési folyosó) projektben.
A tervek között szerepel egy olajfinomító, csővezetékek Dél-Szudánban, közlekedési csomópontok a vasúti, közúti és légi járművek, valamint a hatalmas port olajszállító tartályhajók. Számos turisztikai városok is várható mentén fejlődés útját.
Lásd még: A kis nemzet nagy gazdasági ütést
Költségek vannak beállítva, hogy jöjjön mintegy $ 25000000000 bár kétségek maradtak az hatással van a helyi környezetre. Lamu Port szerepel az UNESCO Világörökség része, és a környező terület ad otthont a védett tengeri területek és erdők.
A kenyai kormány különített 23.000.000 $ a Lamu része a projekt, míg a Reuters számolt be, hogy a kínai cég nyerte az első pályázatot, hogy három kikötőhely a kikötőben idén áprilisban.

EU-Asia