Renault podiže jezgre profit unatoč padu Europe

Dobit je još jedan trag od bankrota Better Place, električni automobil infrastruktura startup koji je naredio 100000 od francuskog proizvođača automobila je baterija automobila Fluence.
Renault preuzeo je 85.000.000 € naboj nadoknaditi dobavljača u auto programu – koji je također tvrdio nepreciziranu udio u daljnjem 142 milijuna u otpisa najavio za tri slabe vozila.
“Mi smo na putu da bi se postigla ciljeve koje smo najavili za 2013,” rekao je Ghosn u priopćenju.
Renault u prvom polugodištu neto dobit pala na 39 milijuna od 734 milijuna, opterećena ukupno 832 milijuna u jednokratnih troškova, dok je auto divizije temeljna operativna marža porasla na 2,9 posto sa 2,5 posto.
Ove skupine Glavni Renault brand, izazvao je u posljednjih nekoliko godina, uključujući jeftinije ponude vlastitih bez osnovni Dacia vozila, je da uzvratimo dizati cijene s novim modelima kao što su najnovije Clio subcompact i apsorpcije mini-SUV.
Napori pomogli offset “teškom okruženju” u Europi i tečajnih headwinds u Latinskoj Americi, glavni financijski direktor Dominique Thormann rekao.
“Mi smo bili u mogućnosti nadoknaditi podizanjem cijene”, rekao je.
Kolaps u prometnoj potražnji dovela je do sakaćenje cijenu ratova i viška kapaciteta, brišući proizvođača profit, au nekim slučajevima prijeti njihovu opstanku.
Za razliku bori domaće suparnika PSA Peugeot Citroen, Renault je zaštićena od najgore krize od strane svojih 43,4 posto udjela u Nissanu, kao i pravodobno gurnuti u low-cost automobila i tržišta u nastajanju.
Auto podjela zarade gotovo udvostručio do 211 milijuna eura ili 1,1 posto od prodaje, od 116 milijuna i 0,6 posto marže. Divizijama novac burn također je smanjena do 31 milijuna eura iz negativnog novčanog tijeka od 207 milijuna godinu dana ranije.
Američkih sankcija dovelo do 47 postotnog pada u iranskim prodaje – do 28.000 polu montiranim vozila – i bili su zategnuti još u lipnju, pa je 512.000.000 € writedown.
“Ova odredba odgovara vrijednosti naše imovine (u Iranu), u biti novčani da više ne možemo vraćati”, kazao je financijski direktor. Renault nema proizvodne pogone u zemlji.
Francuski proizvođač automobila Renault izjavio je u petak da je u prvom polugodištu povećao profitabilnost u svojoj jezgri podjele proizvodnje, unatoč smanjenom prodajom, vozeći iz Europe stalni tržištu pad s novim modelima i čvrstu ruku na troškovima.
Dok dno crta je oslabljena izgubio posao u sankcijama Iranu-hit, izvrgava 512 milijuna eura (678 milijuna dolara) naboj, operativna dobit prije jednokratnih stavki porasla je 15 posto na 583 milijuna eura. Prihod pao 0,9 posto, na 20,44 milijarde.
Renault izvršni direktor Carlos Ghosn je ponovio tvrtke full-godišnje ciljeve, uključujući pozitivan auto podjela operativne marže i novčanog toka.

EU-Asia