Renault eleva guanys estructurals tot Europa caiguda

Benefici va donar un altre buit de la fallida de Better Place, una posada en marxa la infraestructura elèctrica-cotxe que havia demanat 100.000 cotxes bateria Fluence de la automotriu francesa.
Renault va tenir un càrrec € 85 milions per compensar els proveïdors per al programa cotxe – que també reivindica una part no especificada dels més de 142 milions en amortitzacions anunciades per tres vehicles de baix rendiment.
“Estem en camí d’assolir els objectius que anunciem per al 2013”, va dir Ghosn en un comunicat.
L’ingrés net del primer semestre de Renault va reduir a 39 milions d’euros per 734 milions, llastada per un total de 832 milions de dòlars en despeses d’una sola vegada, mentre que el marge operatiu subjacent de la divisió d’automòbils es va elevar a 2,9 per cent des 2,5 per cent.
Marca Renault principal del grup, qüestionat en els últims anys per les ofertes més barates, incloent els seus propis cotxes Dacia de baix cost, està lluitant per elevar els preus amb nous models com l’últim subcompacte Clio i Captur mini-SUV.
L’esforç va ajudar a compensar un “entorn difícil” a Europa i vents en contra del tipus de canvi a Amèrica Llatina, va dir el president financer Dominique Thormann.
“Hem estat capaços de compensar mitjançant l’augment dels preus”, va dir.
Un col · lapse en la demanda d’automòbils ha donat lloc a guerres de preus angoixants i l’excés de capacitat, esborrant els guanys dels fabricants i, en alguns casos, posen en perill la seva supervivència.
A diferència del seu rival que lluita interna de PSA Peugeot Citroën, Renault està fora de perill del pitjor de la crisi per la seva participació del 43,4 per cent a Nissan, així com un impuls oportú als cotxes de baix cost i els mercats emergents.
Els ingressos de la divisió Acte gairebé es va duplicar a 211 milions d’euros, o un 1,1 per cent de les vendes, de 116 milions i un marge de 0.6 per cent. Divisional d’efectiu de gravació també es va reduir a 31 milions d’euros del flux de caixa negatiu de 207 milions un any abans.
Sancions liderades pels Estats Units van portar a un 47 per cent de caiguda en les vendes iranianes – a 28.000 vehicles semi-muntats – i es van reforçar encara més al juny, el que va provocar l’amortització € 512 milions.
“Aquesta disposició es correspon amb el valor dels actius (a Iran), essencialment en efectiu que ja no podem repatriar”, va dir el director financer. Renault no té instal lacions de fabricació al país.
Fabricant d’automòbils francès Renault, va dir divendres que havia augmentat en la primera meitat rendibilitat en la seva divisió de fabricació de nucli tot i la caiguda de vendes, cavalcant sostinguda caiguda del mercat d’Europa amb nous models i una mà ferma en els costos.
Si bé el resultat final es va veure afeblida per la pèrdua de negocis en sancions atacar l’Iran, incorrent en una de 512 milions d’euros ($ 678 milions) de càrrega, el benefici operatiu abans de despeses d’una sola vegada van pujar 15 per cent a 583 milions. Els ingressos van caure un 0,9 per cent a 20440000000.
President executiu de Renault Carlos Ghosn va reiterar els objectius de tot l’any de la companyia, incloent un marge operatiu positiu divisió d’automòbils i flux de caixa.

EU-Asia