Redki Apple 1 računalnik prodan za 671.000 $

Apple PC je bilo pričakovati, da bi vsaj 400.000 $. Ampak BREKER je dejal, da ne preseneča, da je nerealne več kot 50% več. V novembru, njegova ekipa dražbi podoben model za 640.000 $. Sotheby v New Yorku prodali enega lani za 375.000 $.
Sobotni veliko vključevala tudi pismo Jobs do Fred Hatfield v Computer Data Systems v Columbus, Ohio. Z dne 18. januar 1978, črka ponuja Hatfield priložnost za trgovanje v svoji Apple 1 in 400 $, za Apple II. On očitno ni sprejela Jobs gor na ponudbo.
Redki delovni model Apple 1, v tech velikan prvi namizni računalnik, prodan za več kot 671.000 $ konec tedna na dražbi v Nemčiji.
Računalnik, skupaj s pismom Apple soustanovitelj Steve Jobs v svoji prvotni lastnik, ki je verjel, da je ena od le šestih delovnih Apple 1s in ena od le treh na odprtem trgu.
Kupec, ki so se odločili, da ostane anonimen, je iz Daljnega vzhoda, v skladu s Uwe H. BREKER dražbenih BREKER ekipe, ki je na dražbi prodano roster vintage tech soboto v Kölnu.
Jobs in Steve Wozniak slavno ustvaril Apple računalnika na delovna mesta ‘družinski garaži, gradnjo napravo z roko in financiranju podjetja s prodajo Wozniak domišljiji kalkulator in delovna mesta “VW camper van.
Približno 200 Apple 1s bile zgrajene, in manj kot 50 let, so verjeli, da še vedno obstajajo – večina od njih niso v delovnem stanju.
Cene za redke naprave so šli gor, ker je smrt “delovna mesta v letu 2011. V novembru 2010 je Christie dražbi jabolko 1 za 212.000 $.
“To ni samo tehnologija prvo ready-to-uporabo računalnika na svetu,” je dejal BREKER po elektronski pošti na CNN. “To je bolj simbol ameriških sanj – zgodba o dveh osipa, ki so imeli odlično idejo … in 35 let kasneje njihova družba je najbogatejši in najvišji vrednoti podjetje kdajkoli prej.”

EU-Asia