Recuperari Nikkei după scăderea dramatică

Unii analisti spun ca piata de capital este de supracumparare. Alții se îndoiesc că o dublare a bazei monetare de către Banca Japoniei va fi capabil de a inversa decenii de deflație persistentă, fără a viguros, piata de obligatiuni uriașă a țării și împingând în sus costurile de împrumut.
Declinul de joi, care a distrus câștigurile realizate de indicele în luna mai, a fost de-a doua scădere dramatică în ultimele zile. O săptămână înainte, Nikkei a scazut 7% într-o singură sesiune, cea mai mare pierdere de după 2011, cutremurul și dezastrul nuclear.

Doi dintre cei trei piloni de politică Abenomics “sunt deja în vigoare. Japonia a consolidat cheltuielilor guvernamentale în sus, iar banca centrală este injectarea de bani în economie pe o scară masivă.

Nikkei a fost încurajat vineri, de un raport care arată producția industrială a crescut mai repede ca economiști au avut de așteptat în luna aprilie. Un alt raport guvernamental a arătat că prețurile sunt încă în scădere în Japonia, cu principala măsură prețurilor de consum în scădere cu 0,4% în aprilie, 2012.
Prețurile au creștere, cu toate acestea, în comparație cu luna precedentă. Economistii de la Societe Generale a declarat ca cifrele au fost “cele mai încurajatoare” și “sugereaza ca deflația a dat drumul la inflație, cel puțin pentru moment.”
Alte indicii importante din întreaga lume au rămas în mare parte imun la Nikkei’smisfortune, sugerând că plasturele dur este legată de îngrijorarea față de Abenomics, ofertă ambițioasă a țării pentru creșterea economică.
Investitorii au avut în ultimele luni au ovaționat în mare măsură schimbările de politică fiscală și monetară inaugurat de premierul Shinzo Abe și șef al Băncii Centrale Haruhiko Kuroda.
Mai recent declin părăsit indicele mai mult de 10% reducere la vârf și la o corecție tehnică.

Abe este de lucru pe o ardezie de schimbările economice structurale menite să facă piața forței de muncă din țară mai flexibile și de a încuraja femeile pentru a intra în forța de muncă.
Povestea legate de: 7 câștigători mari în Nikkei val
Nikkei, care a transformat în cea mai bună performanță de orice indice majore în acest an, este încă de până 32% din ianuarie și a adunat 62% din luna mai 2012. Yenul sa depreciat, de asemenea, in mod dramatic de la Abe a luat de birou, și rămâne aproximativ 30% din vârf față de dolarul american.
Cu toate acestea, nu este clar că entuziasmul este traducerea în toate sectoarele economiei. Salariile sunt plate, în timp ce vânzările cu amănuntul și a indicatorilor producției industriale au reușit, de asemenea, să impresioneze.
Nikkei a avansat cu 1,4% vineri ca indicele revenit din declinul de ieri abrupt cauzata de preocuparile de montare pe planul de redresare economică a țării.

EU-Asia