Rare 1 kompjuter Apple shitet për 671.000 $

PC Apple pritej për të sjellë të paktën $ 400,000. Por Breker tha se kjo nuk është çudi që ajo sforcuar më shumë se 50% më shumë. Në nëntor, ekipi i tij ankand një model të ngjashëm për 640.000 $. New York Sotheby shitur njërin vitin e kaluar për $ 375,000.
Shumë shtunës përfshirë edhe letrën nga Jobs në një Hatfield Fred në sistemet kompjuterike të Dhënave në Columbus, Ohio. Datë 18 janar 1978, letër Hatfield ofron mundësinë për të tregtuar në Apple tij 1, dhe 400 $, për një II Apple. Ai natyrisht që nuk ka marrë Punësim deri në ofertë.
Një model i rrallë i punës i Apple 1, kompjuteri i parë Gjiganti i teknologjisë së lartë e desktop, shitet për më shumë se $ 671,000 gjatë fundjavës në një ankand në Gjermani.
Kompjuter, së bashku me një letër nga Apple bashkë-themelues Steve Jobs ndaj pronarit të saj origjinal, besohet të jetë një nga vetëm gjashtë 1s pune Apple dhe një nga vetëm tre në tregun e hapur.
Blerësi, i cili zgjodhi të mbetet anonim, është nga Lindja e Largët, sipas Uwe H. Breker i Ekipit Breker ankand, i cili ankand off një regjistër të teknologjisë së lartë e shtunë vjela në Këln.
Jobs dhe Steve Wozniak shkëlqyeshëm krijuar në kompjuter Apple Jobs ‘garazh familjar, ndërtuar pajisjen me dorë dhe financimin e kompanisë nëpërmjet shitjes së Llogaritësi dashuroj Wozniak dhe Jobs’ VW fushues van.
Rreth 200 1s Apple janë ndërtuar, dhe më pak se 50 janë të besohet të ekzistojnë ende – jo shumica prej tyre në mënyrë të punës.
Çmimet për pajisjet e rralla kanë shkuar deri që nga vdekja e Jobs ‘në vitin 2011. Në nëntor të vitit 2010, Christie ankand një Apple 1 për $ 212,000.
“Kjo nuk është vetëm teknologjia e në botë PC e parë të gatshëm për ta përdorur,” tha Breker në një e-mail për CNN. “Është më shumë simboli i American Dream – historia e dy braktisjeve të cilët kishin një ide të shkëlqyer … dhe 35 vjet më vonë kompania e tyre është kompania më të pasur dhe më të lartë-vlerësuar ndonjëherë.”

EU-Asia