Rapporter USA minerade Internetuppgifter

Apples talesman Steve Dowling erbjöd ett liknande svar – säger Apple lämnar över uppgifter endast när en myndighet får ett domstolsbeslut. Dowling tillade att hans företag aldrig har hört talas om PRISM.
The Guardian, en brittisk tidning, och Washington Post rapporterade torsdagen att amerikanska underrättelsetjänsten hade tillgång till de centrala servrarna av nio av landets största teknikföretag däribland Microsoft, Apple, Google, Yahoo och Facebook.
Posten rapporterade programmet – kallas PRISM – genomgick “exponentiell tillväxt” sedan starten 2007. I själva verket, enligt tidningen programmet har blivit den ledande källan av råmaterial för National Security Agency, den hemlighetsfulla amerikanska underrättelsetjänsten operation som övervakar elektronisk kommunikation.
Och James Clapper, chefen för National Intelligence, ifrågasatte Guardian och skicka artiklar i ett uttalande torsdag natt.
Han hänvisade till avsnitt 702 av Foreign Intelligence Surveillance Act, vilket han noterade nyligen reauthorized av kongressen – en av kropparna, tillsammans med den verkställande makten och Foreign Intelligence Surveillance Court, med tillsyn över aspekter av underrättelseinhämtning.
Avsnitt 702, Clapper tillade “är utformat för att underlätta förvärv av utländsk underrättelseinformation om icke-amerikanska personer utanför USA.”
“Det kan inte användas för att avsiktligt rikta någon amerikansk medborgare, någon annan amerikansk person, eller någon som ligger inom USA,” sade han i sitt uttalande.
Medan han gjorde ingen omnämnande av data mining, gjorde Clapper försvara den amerikanska underrättelsetjänsten ansträngning generellt, säger, “Information som samlas in inom ramen för detta program är bland de viktigaste och mest värdefulla utländsk underrättelseinformation som vi samlar in, och används för att skydda vår nation från ett brett utbud av hot. ”
Clapper kallas också den person eller personer bakom “obehörigt röjande av information om denna viktiga och helt lagligt program,” säger sådana uppenbara läckor är “förkastligt och riskerar viktiga skydd för säkerheten av amerikanerna.”
Den Post rapporterade att dess reportrar hade lämnats ett detaljerat dokument briefing presentation på PRISM program.
Programmet har pågått sedan 2007 och har genomgått “exponentiell tillväxt” sedan dess, rapporterade Posten. Det är nu den ledande källan av råmaterial för National Security Agency, den hemlighetsfulla amerikanska underrättelsetjänsten operation som övervakar elektronisk kommunikation.
Enligt en genomgång slide publiceras av Guardian började PRISM med data från Microsoft under 2007. Programmet började samla in data från Yahoo under 2008 och från Google, Facebook och meddelandesystemet Paltalk under 2009. YouTube blev en källa i 2010, Skype och AOL under 2011 och Apple i slutet av 2012, i bildspel påståenden.
NSA har avböjt att kommentera, men flera företag – många av dem med liknande språk – förnekade torsdag någon kunskap om ett sådant program.
Microsoft, till exempel, sade i ett uttalande att det bara ger användardata när lagen kräver och för specifika konton – tillade att “om regeringen har en bredare frivilligt nationellt säkerhetsprogram för att samla in kunddata vi inte deltar i den.”
Jodi Seth, en taleskvinna för Facebook, sade den sociala mediejätten arbetar för att “noggrant granska allt … begäran om överensstämmelse” och ger inte myndigheter “direkt tillgång” till sina servrar.
“Vi avslöjar användardata till regeringen i enlighet med lagen, och vi granska alla sådana förfrågningar försiktigt,” en Google talesman sade som svar på berättelserna. “Från tid till annan, folk påstår att vi har skapat en regering” bakdörr “i våra system, men Google har inte en” bakdörr “för regeringen att få tillgång till privata användardata.”
Även med dessa avslag och Clapper: s försvar, har president Barack Obamas administration kommer under växande granskning under de senaste dagarna över hans rekord på att balansera medborgarnas rätt till privatliv och regeringens ansträngningar för att bekämpa terrorism.
USA: s högsta underrättelseofficer på torsdag kväll utmanade nyhetsrapporter hävdar inlägg på Facebook, Gmail-meddelanden och mer har beslagtagits i flera år i en omfattande data mining operation, säger rapporterna “innehåller många felaktigheter.”

EU-Asia