Pse Airbus do të dominojnë Paris Air

Bombardier do të duhet të jetë i kënaqur duke folur në lidhje me testet e shpie deri në fluturimin e parë, duke zbuluar një paidentifikuar konsumatorit identifikimin (ndoshta Airlines Odisea, bazuar mbi një ekzekutiv pip së gjuhës në një ngjarje të industrisë) dhe ndoshta disa shpallje të vogla të rendit.
Pra, me gjithë këtë aktivitet, manovrimi dhe pozë, i cili do të “fitojë” Airshow e Parisit?
A350 XWB – i ri, rivali i përbërë me 787 Boeing 777 dhe plakjes – është parashikuar gjerësisht për të bërë një mbikalim në veprimtarinë e këtij viti.
Disa pyetje edhe urtësia e një flyby, si A350 do të ketë disa fluturime provë në krahët e saj në atë pikë.
Boeing nuk do të largohet nga të gjitha pizzazz saj në shtëpi.
Fillimin formal Programi i 787-10 saj pritet (edhe pse nuk do Boeing zyrtarisht themi kështu) dhe rezultatet e urdhrave priten të shoqërojnë njoftimin.
Singapore Airlines ka thënë tashmë se do të marrë 30 të avionëve.
British Airways supozohet gjithashtu të jetë një klient të fillojë.
Boeing gjithashtu pritet të njoftojë disa klientëve të cilët kanë nënshkruar për “angazhimet” për 777X, edhe pse nisë program është konsideruar shumë gjasa për Airshow Dubai planifikuar për 17-21 nëntor.
Emirates Airlines (me seli në Dubai) është supozuar të jetë një klient për nisjen sa më shumë si 100 e versionit të ri të nderuar aeroplan.
Kështu, me dy programe aeroplan të ri dhe qindra e urdhrave dhe angazhimeve të parapara, Boeing mund të konceptojë “fitojë” shfaqje të këtij viti.
Por pamjet video dhe fotografi të flyby e A350 do të jetë e vështirë për Boeing për të rrahur me renderings artistit dhe kafshon shëndoshë.
Si do të udhëtojnë 10 vjet nga tani?
Konkurrentëve të tjerë
Embraer, e cila e bën të popullarizuara E-Jet në treg 70-122 vend, pritet të nisë zyrtarisht ri-motor dizajnin e saj të E-175/190/195. (170 shfaqet në rrugën e saj jashtë.)
Përmirësoi E-Jet do të shfaqë krahë të reja, sistemeve të reja, përshtatur motorët turbo tifoz nga PRATT & WHITNEY dhe dhomë për një tetë deri në 12 pasagjerë shtesë.
Embraer ka qenë duke punuar me zell për të vijë deri urdhra të ngurta të shpallë në shfaqje.
Bombardier, nga ana tjetër, tradicionalisht nuk bëjnë mirë në airshows.
Urdhërat për CSeries e saj kanë qenë të pakta dhe larg në mes të këtyre ngjarjeve, pjesërisht për shkak se letrat kanadeze ligje kërkojnë njoftimet brenda 24 orëve nga nënshkrimi i letrave madje edhe të qëllimit, duke e bërë atë praktikisht të pamundur për Bombardier paralajmërimeve thërmuese.
Fluturimi i parë i CSeries pothuajse me siguri do të humbasë airshow, por pritet javën e ardhshme.
Leahy rënë në një intervistë të kohëve të fundit për të parashikojnë se sa urdhëron ai do të ketë për të njoftuar në airshow, por u anashkalua ditët Innovation Airbus ndërkombëtare informime media më 5 qershor dhe 6 – një mungesë të pazakontë – për të shkuar udhëtar i përhershëm për urdhërat në koha për shfaqje.
Ai pritet të njoftojë qindra.

EU-Asia