Prodaja vinuti na tajnom Rowling knjizi

Iako je roman dobio pohvale prije tajna bila van, otkrivanja da je Rowling je autor – da se malo iznenađenje – naglo otišla na knjige prodaje.
Reagan Arthur, izdavač Little, Brown and Company. izjavio je reprint knjige je u toku i da će nositi revidirani autor biografije koji čita ‘Robert Galbraith je pseudonim za JK Rowling.’ ”
The Sunday Times, znatiželjan o tome ko je ovu misteriju romanopisac zapravo bio, povezao točkice – uz napomenu da je “on” se koristi agent, urednik i izdavač koji je radio s Rowling.
“Nadao sam se da ovu tajnu malo duže, jer biti Robert Galbraith je bio takav oslobađajuće iskustvo!” Rowling kaže se u saopćenju. “Bilo je divno da objavi bez hype ili očekivanja i čisto zadovoljstvo dobiti povratne informacije od izdavača i čitatelji pod drugim imenom.
Na Amazon.com, prodaja porasla više od 507.000%, nakon što je priznao Rowling autora.
“Napustio je vojnu u 2003 i od tada je radio u civilne sigurnosne industrije”, rekao je izdavač web stranicu je rekao. “Ideja za (protagonist) Cormoran Strike rasla izravno iz svog iskustva i onih njegovih vojnih prijatelja koji su se vratili u civilni svijet. ‘Robert Galbraith’ je pseudonim.”
“Dobra strana da bude tutnjao je što ne mogu javno zahvaliti moj urednik David Shelley, koji je bio istinski partner u zločinu, sve te ljude u Little, Brown, koji su radili tako teško na ‘The Cuckoo zove’ ne znajući da sam ja napisala ga, a pisci i gosti, kako u novinama i online, koji su bili tako velikodušni da romana.
“A onima koji su tražili nastavak, Robert potpunosti namjerava zadržati pisanje serije, iako on će vjerojatno i dalje odbiti ličnu nastupa.”
“Harry Potter” stvoritelj j.k. Rowling je obukao ogrtač nevidljivosti sopstvene za njen novi roman.
U top-tajna mode, ona je objavio “The Cuckoo zove” pod imenom Robert Galbraith. Njen izdavač, Mulholland Knjige – otisak Little, Brown and Company – opisao je autor kao bivši pripadnik Specijalne istražnog ogranku Kraljevske vojne policije.

EU-Asia