Problematična Španjolska drži tulumarenje

GUITART je tvrtka već je pritom inovacije, pokušava ići upscale s pet zvjezdica i kasino u Lloret de Mar, uz zadržavanje nekih svojih više tipičnih masovnog turizma hotela.
Generacije na gomila starog željeza: Može li Europa biti spašen?
“Mislimo da je klijentela je diversifikaciju puno i na ovom području, mislim da trebamo hotel s boljim standardima, bolje kvalitete”, rekao je Guitart.
Razbijanje daleko od popularnog turističkog hotela modela može biti budućnost španjolskoj industriji, ali to neće biti lako. Lloret de Mar, kao i mnogi drugi u Španjolskoj, još uvijek brine za masovni turizam.
Španjolska je gospodarska kriza u svojoj šestoj godini zaredom još turizma, vrijedan oko 11% BDP-a, drži vlastitu, jednu od rijetkih svijetlih točaka na horizontu pust.
Ljeto je, naravno, visoka sezona za turizam u Španjolskoj. Zemlja je u svijetu četvrta po veličini turističko odredište, iza Francuske, SAD-a i Kine, prema UN-Svjetske turističke organizacije, sa sjedištem u Madridu.
Španjolska je turistički sektor oporavio od 9% pad – gubitak od pet milijuna turista – na vrhuncu krize u 2009. Prošle godine, to je povratak na razine prije krize od 57,7 milijuna međunarodnih posjetitelja.
Interaktivna: Je li vaš narod pošteno?
U dijelu, zbog agresivnog potrazi za novim tržištima, od krize ne samo prisiljeni Španjolci smanjiti na odmor, ali i usporen rast među britanskim i njemačkim turistima, dva od tradicionalnih skupina posjetitelja.
Climent Guitart mogu vam reći o tome. On posjeduje osam hotela u Lloret de Mar, i rekao: “U posljednje tri godine, što se utrostručio, pomnožen tri, broj Rusa koji dolaze na ovo područje.”
Kao Katerina Kharina i njezina prijateljica, obje koreografa iz zapadne Rusije, kojeg smo susreli na plaži.
“Ovdje je vrlo različita”, rekao je Kharina. “Nema krize u Rusiji. Evo to je jeftino. Rusi poput Španjolske.”
U izvješću se navodi 57% od zemlje obalnim gradovima nude manje od pet kvadratnih metara plaže po turistu i dalje vrlo sezonski, sa 85% popunjenosti u kolovozu, ali jedva 35% izvan ljetnih mjeseci. On je pozvao na nove turističke proizvode.
Ljeto nije mogao doći dovoljno brzo za Lloret de Mar, turističko mjesto sjeverno od Barcelone koja je prepun mladih putnika iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Rusije.
I Španjolci poput Lidia Gonzalez mogu zahvaliti Ruse za njezinu novu karijeru kao sobarica u jednom od GUITART hotela.
Majka dvoje djece, kriza prisilila Gonzaleza iz vlastiti frizerski salon posao.
Španjolska je sljedeća prijetnja: Gubitak 20% svoje gospodarstvo
Za mjeseci, ona je bila među 27% Spanairds koji su nezaposleni, dok se hotel joj je posao za ljeto.
“U posljednja ovaj posao došao i tu je olakšanje za cijelu obitelj, da bi mogli platiti neki od naših prijedloga”, kazao je Gonzalez, uzimajući predah od čišćenja sobu.
Ona i mnogi drugi imaju ugovore samo za ljetne sezone, i još mnogo briga što dolazi sljedeći.
Neki stručnjaci strahuju, također, o turističkoj industriji u budućnosti. Kažu da je španjolska turizam formula je ista već desetljećima – sunce i pijesak. No s gospodarskom krizom, postoje raste pozivi za koji se promijeniti.
Pročitajte više: Cipar za Uskrs? Samo pakiranje dodatni novac
Nedavna studija koju je Barcelona-based poslovne škole ESADE upozorava zemlje plaži gradova nedostaje “strateških planova za poboljšanje”, i “slijediti turistički stagnira modela.”
Po danu, oni idu na glavnoj plaži sa svojim strmim silazak u Sredozemlju, a noću su gužve na ulicama, klubovima zove Londoner, Hot Spot ili zoološki vrt.
Opširnije: Ljudsko troškove Španjolske financijske krize
To je prizor ponavlja gore i dolje Španjolske razvedenu obalu duž Mediterana, Atlantika i njegovih poznatih arhipelaga, Baleara i Kanarski otoci.

EU-Asia