pple på att anställa spree för iWatch

Apples iWatch rekryteringskampanj har inkluderat söka förvärv av tidiga start-ups som arbetar på anslutna enheter. Göra så kallade “förvärvade hyr” såsom det har blivit vanligt i Silicon Valley, där tekniska talang bär en hög premie, även för de bästa företag som Apple.
Men med dess aktiekurs fortfarande långt under sina toppar och vänd växande intresse för hårdvara och mobil programvara från grannar som Google och Facebook, behålla rang-och-fil anställda kommer att vara en utmaning för Apple, säger före detta anställda och de rekrytera på andra företag .
En ledande medlem av iWatch laget, som hade överväger att lämna bolaget, beslutat att stanna efter att ha tilldelats en kraftig löneökning, enligt en källa.
Apple är inte det enda företaget som vill rekrytera talang för bärbar teknik i Silicon Valley. Nästan alla Apples konkurrenter, däribland Google och Samsung, samt nyetableringar såsom Pebble och även datortillverkaren Dell, arbetar på smarta klockor eller liknande anordningar.
Apple har avböjt att kommentera, men Mr Cook sade i april resultat uppmaning: “. Våra team arbetar hårt på några fantastiska ny hårdvara, mjukvara och tjänster som vi inte kan vänta med att introducera denna höst och under hela 2014”
Medan det förväntas att inkludera en ny billigare iPhone med färgglada plasthölje senare i år, har Mr Cook uttryckte nyligen entusiasm för bärbar teknik. Tala på en AllThingsD konferens i juni, sade han att det var ett område som “mogen för prospektering” och “otroligt intressant”.
Som Apple flyttar från iPod, iPhone och iPads till en helt ny produktkategori, det ser bortom sin befintliga personal i Cupertino för den talang som krävs för att bygga det – ett tecken på att strävan innebär “hårda tekniska problem som de har inte kunnat lösa “, enligt en källa.
Tim Cook, Apples vd, fortfarande kunde besluta att inte lansera produkten, precis som tidigare idéer har skrotats, säger dessa människor. Men iWatch – ett varumärke som Apple har gjort flera ansökningar till varumärke – har utvecklats nu från en explorativ fas till att ha flera dussin anställda engagerade till dess utveckling.
Tidpunkten för hyra Spree innebar iWatch inte skulle vara redo för lansering förrän under senare delen av nästa år, säger personer med insyn Apples tänkande, ett slag till vissa investerare som har varit ivriga att se bevis på att Apples innovatörer fortfarande har förmågan att skapa eller omdefiniera nya produktkategorier.
Tidigare denna månad, hyrde Apple Paul Deneve, avgående vd för modehuset Yves Saint Laurent, att arbeta på odefinierat “speciella projekt”, rapporterar till Mr Cook. Hans erfarenhet inom mode och lyxvaror har setts som potentiellt användbar i en övergång till klockor, samt branding.
Apple har inlett en hyra Spree att tackla designproblem med sin “iWatch” handled dator, föra in frisk expertis mitt bekymmer att lanseringen av sin första nya produkten sedan död Steve Jobs skulle vara minst ett år bort.
Företaget har börjat anställa “aggressivt” för projektet under de senaste veckorna, säger personer med insyn Apples planer för bärbar anordning, ett drag som visar att det har klivit upp utvecklingen men som väcker frågor om möjligheten för sina egna ingenjörer att utveckla bärbar teknik .

EU-Asia