pple mbi punësimin zbavitje për iWatch

Rekrutimi Apple iWatch makinë ka përfshirë blerjet e kërkuar nga fazat e hershme të fillojë-ups që punojnë në pajisjet e lidhura. Marrja e ashtu-quajtur “acqui-pajton” të tilla si kjo është bërë praktikë e zakonshme në Silicon Valley, ku inxhinieri talent mbart një çmim të lartë, madje edhe për kompanitë më të lartë të tilla si Apple.
Por me çmimin e saj të aksioneve ende shumë më poshtë highs e saj dhe përballet me interes në rritje në hardware dhe software celular nga fqinjët të tilla si Google dhe Facebook, mbajtjen gradë-dhe-file punëtorë do të jetë një sfidë për Apple, thonë ish-punonjësit dhe ata që në rekrutimin e firmave të tjera .
Një anëtar i lartë i ekipit iWatch, i cili kishte qenë duke e lënë kompaninë, vendosi të qëndrojë, pasi u dha një rritje të konsiderueshme të pagave, sipas një burimi.
Apple nuk është e vetmja kompani në kërkim për të rekrutuar talentin për teknologji të vishet në Silicon Valley. Pothuajse të gjithë rivalëve Apple, duke përfshirë edhe Google dhe Samsung, si dhe start-ups të tilla si guralecë dhe madje edhe prodhues PC Dell janë duke punuar në watches zgjuar apo pajisje të ngjashme.
Apple nuk pranoi të komentojë, por tha Z. Cook në të ardhurat prill thirrjes së: “. Ekipet tona janë të vështirë në punë në disa hardware të re mahnitëse, software dhe shërbimet që ne nuk mund të presim për të futur këtë vjeshtë dhe gjatë 2014”
Ndërkohë që pritet të përfshijë një të ri iPhone me kosto të ulët me zorrë plastike shumëngjyrëshe më vonë këtë vit, Z. Cook ka shprehur entuziazmin për teknologji të vishet. Duke folur në një konferencë AllThingsD në qershor, ai tha se ishte një zonë “pjekur për eksplorimin” dhe “tepër interesante”.
Si lëviz nga Apple iPods, iPhones dhe iPads në një kategori krejtësisht të re të produktit, ajo është duke kërkuar përtej stafit të saj ekzistues në Cupertino për talentin e nevojshme për të ndërtuar atë – një tregues se përpjekje përfshin “problemet e vështirë inxhinierike që ata nuk e kam qenë në gjendje për të zgjidhur “, sipas një burimi.
Tim Cook, shefi ekzekutiv i Apple, ende mund të vendosë të mos nisë produkt, ashtu si idetë e kaluara kanë qenë të braktiset, këta njerëz thanë. Megjithatë, iWatch – një markë për të cilin Apple ka bërë disa aplikacione për markën tregtare – ka përparuar tani nga një fazë paraprake për të pasur disa dhjetra punonjës të dedikuar për zhvillimin e saj.
Koha e zbavitje punësimin nënkuptuar iWatch nuk do të jetë i gatshëm për të nisur deri në pjesën e dytë të vitit të ardhshëm, tha se njerëz të njohur me të menduarit Apple, një goditje për disa investitorëve të cilët kanë qenë të etur për të parë prova se novatorët Apple ende kanë aftësinë për të krijuar ose ripërcaktuar kategori të reja të produktit.
Më parë këtë muaj, Apple punësoi Paul Deneve, largohet shefi ekzekutiv i modës shtëpisë Yves Saint Laurent, për të punuar në projekte të veçanta “” të papërcaktuar, raporton Z. Cook. Përvoja e tij në të modës dhe mallra luksoze është parë si potencialisht të dobishme në një lëvizje në watches, si dhe branding.
Apple ka hyrë në një zbavitje punësimin për të trajtuar probleme të projektimit me kompjuterin e tij “iWatch” dore, duke e çuar në ekspertizën e freskët mes shqetësimit se nisja e produktit të parë të saj të ri që nga vdekja e Steve Jobs mund të jetë së paku një vit larg.
Kompania ka filluar punësimin “agresive” për projektin në javët e fundit, thonë se njerëz të njohur me planet e Apple për pajisje të vishet, një veprim që tregon se ajo e ka rritur zhvillimin por e cila ngre pyetje mbi aftësinë e inxhinierëve të saj për të zhvilluar teknologji të vishet .

EU-Asia