Portugália is kitartó, és sikerrel ”

Annak ellenére, hogy ezeket a problémákat és kihívásokat, az is fontos felismerni, hogy ezek ideje átalakulás és elsöprő reformok számos európai gazdaságokban. Ebben az összefüggésben, és sok szempontból, Portugália már ami az utat, hogy az európai gazdasági reformok.

A nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság hozta egy időben a nagy kihívások és nehézségek Európa és polgárai számára. Ezek valóban nehéz időkben. Times a soha nem látott munkanélküliség. Idők, amikor a legfiatalabb nehezen találnak munkát. Idők, amikor a vállalatok küzdenek, hogy finanszírozást. Idők, amikor a remény és a bizalom is hiányzik, de nagy szükség van.

Portugáliában, szilárdan hisszük, hogy szükség van, hogy a strukturális reformok végrehajtása és a fiskális politika orientált a fenntartható növekedés és a munkahelyteremtés egyik prioritása a saját ország és Európa számára. Van, hogy az európai gazdaság barátságos a beruházások. Meg kell csökkenteni az adókat. Meg kell csökkenteni díjakat. És legfőképpen, meg kell csökkenteni a bürokráciát, a túlzott eljárások és a bürokrácia. Emberek Európában szükség foglalkoztatás és növekvő és versenyképes gazdaság, nem nőnek bürokrácia, hogy elfojtja vállalkozásokat és az innovációt.

Biztosak vagyunk abban, hogy ezek a reformok jelentős hatással a gazdaságra, a rövid távon, és jelentősen javítja a potenciális GDP-növekedés.
Azonban amellett, hogy ezeket a reformokat, meg kell befektetés, és meg kell, hogy stabilizálja pénzügyi feltételeket a cégek.
Ebben az összefüggésben, hogy a portugál kormány a közelmúltban elfogadott egy szándéknyilatkozatot a növekedésre, a rövid-és középtávú stratégiát a gazdasági növekedés, a foglalkoztatás és az ipari fejlődés. Ez a növekedés stratégia a fő ipari megújítása a gazdaság. Portugália erős ipari bázis, és szeretnénk erősíteni ezt ipari bázis gyorsan.
Ez a stratégia tükrözi a jövőkép, amit az úton kell a következő években, és épül fel négy pillére. Ezek a következők: az üzleti adók csökkentése, és hogy az adórendszer kedvező befektetés, egyszerűsítése követelmények és az adminisztratív terhek csökkentése az üzleti tevékenység erősítése és a befektetés a duális gyakornoki és képzési rendszer támogatása és diverzifikálása a finanszírozása a kis-és középvállalkozások.

Ebben az értelemben, a költségvetési konszolidáció és a hiteles stratégia az adósságcsökkentés létfontosságú nem csak a számunkra, hogy a fenntartható államháztartás, hanem instrumentális, hogy a fenntartható, hosszú távú gazdasági növekedés és csökkentse az adósságteher a mi gazdaságokban. Miért? Mivel az egészségesebb államháztartás és a kisebb adósságteher javul az ország nemzetközi versenyképességének biztosítása finanszírozását mi Államok és a KKV-k, és csakúgy, mint a növekvő gazdasági szereplők bizalmát, és ezért növelése a munkahelyteremtés és az export szintje.
Nézd még: Portugália cipőipar fokozza
Azonban a költségvetési konszolidáció önmagában nem elég. Meg kell reformokat, hogy javítsa a versenyképességet, valamint a befektetések előmozdítására. Ezért az elmúlt két évben már végre egy hatalmas reformprogramot, amely tartalmazta többek között a nagy privatizációs program ambiciózus munkaügyi reform, a nulla-engedélyezési eljárások az ipar, a kereskedelem és a turizmus, a 11. fejezet típusú rendelkezések elősegítése cég átszervezés, az új versenyjog, port törvény reformok reformokat az igazságszolgáltatási rendszer, valamint a liberalizáció az energia szektorban.

EU-Asia