Poljoprivrednici se organski otpad s ljudskim

Khadka, međutim, naglasio da korisnici trebaju biti oprezni prilikom izvor razdvajanja na wc kao fekalni unakrsne kontaminacije urina može povećati zdravstvene rizike.
“To je najbolje da se miješaju urin s kompost za najbolje rezultate”, dodao je on.
Svjetska zdravstvena organizacija je smjernice za sigurno korištenje otpadnih voda, izlučevine i greywater također ističu kombinaciju više zdravstvenih i sigurnosnih mjera.
U njemu se navodi: “Tretman otpadnih voda plus odbitku razdoblje kako bi se omogućilo patogena umrijeti-off prije berbe plus dobru higijenu hrane plus kuhanje hrane može biti dovoljno za smanjenje zdravstvenih rizika na odgovarajući način.”
Maharjan, koji skuplja oko 100 litara urina iz WC njegove porodice svaki mjesec, kazao je za svaki litar mokraće, on miješa tri litre vode i sprejevi ga preko njegove zemlje, gdje je njeguje sezonsko povrće i voće.
Hari Krišna Upreti, viši znanstvenik u Nepal istraživanja u poljoprivredi vijeća (NRC) Botany Division, rekao je urin bio iznenađujuće bogata nutrijentima.
Prema Upreti, litre urina sadrži do 0,9% azota, fosfora i 0,12% 0,26% kalija Ovi elementi – kolektivno poznata kao NPK – pomaže regulirati biljaka metabolizam i sadrži dovoljno proteina za njih da rastu.
Okoliš i Javne zdravstvene organizacije bio je jedan od prvih da pokrene ovaj projekt, zajedno s drugim partnerima, u 2003, je sada proširena na više od 3.000 domaćinstava širom Nepala.
Jeevan Maharjan ima drugačiji pristup ljudskim otpad – on smatra da je kao bogatstvo.
On je rekao da urin može koristiti sigurno i zdravlje rizik povezan sa ona je obično nizak.
“To je tri puta bolje od kemijskih gnojiva”, rekao je, misleći na prinos njegove voća i povrća usjeva nakon koristeći ljudske gnojiva u odnosu na više konvencionalne metode.
Dok je hodao preko njegovih 27.000 četvornih metara zemljišta u selu Siddhipur razvoju odbor na periferiji glavnog grada Kathmandu, Maharjan rekao da je njegova metoda za umjetno gnojivo nije ništa novo.
Suman Kumar Shakya, izvršni direktor ENPHO, rekao je da raste veze između sanitarije i poljoprivreda su ohrabrujući.
Govoreći na radionici u organizaciji za promociju ekoloških sanitarija, on je rekao da su koraci poljoprivrednici su uzimajući je “[pozitivno] pomak prema organskim kulture.”
Bankarstvo o važnosti urina, oko 93 milja (150 kilometara) od Kathmandu, u Chitwan okrugu, korisnici poput Shreerendra Pokhrel preuzimaju ulogu promotora.
U svom selu Darechowk, direktora škole počela je koncept iz njegove kuće u 2006. Ubrzo je bio u stanju uvjeriti svoje komšije, kao i pet škola instalirati ecosan toaleta i nekoliko čistoće sa kultivaciju.
“Djeca uče o sanitarnih i svrha urina u poljoprivredi i njihove obitelji je provode i sve dobre rezultate”, rekao je on.
Za ljude poput Maharjan i Pokhrel, zajedno s drugim poljoprivrednicima koji su se trguje urin za urea, što je otvorilo nove mogućnosti – proizvodnja je visoka i nema troškova povezanih.

EU-Asia