Pohjois-Korea pyrkii teollisuusalue uudelleenkäynnistys

Pjongjang sanoi keskustelut voisivat myös “humanitaarisista kysymyksistä”, kuten “yhdistymistä erottaa perheitä ja heidän omaisilleen.”
Pohjois-Korean ehdotus ei kuitenkaan mainitse mitään Pohjois kiistelty ydin-ja ohjusohjelmiin, jotka sijaitsevat ytimessä jännitteet Pohjois-Korea.
Se sanoi, että “paikka keskusteluja ja päivämäärän niiden avaamista voidaan asettaa kätevästi eteläpuolella.”
Etelä-Korea reagoi nopeasti ja myönteisesti tarjoukseen, toteaa, että se oli “jatkuvasti” etsivät keskusteluja Kaesong koska Pohjois sammuttaa sen. Etelä yhdistymisen ministeri, Ryoo Kihl-jae, ehdotti kaksi puolta pitää ministeritason neuvottelut Soulissa keskiviikkona.
Perjantaiaamuna, Pohjois ilmaisi arvostavansa Etelä vastaus. Se sanoi, se ajattelee, että “työ kontakti” kahden hallituksen välillä on välttämätöntä ennen ministeritason keskusteluissa, ehdottaa, että alemman tason kokous pidetään Kaesong sunnuntaina.
Se myös sanoi, että se täyttää pyynnön South avata uudelleen perjantaina Punaisen Ristin yhteistyössä kanavan raja-alueella Panmunjom, tärkeä kommunikaation osapuolten välillä että Pohjois leikata pois koska jännitteet puhkesivat aiemmin tänä vuonna.
Etelä-Korean virkamiehet eivät heti vastata Pohjois uusin lausunto perjantaina.
Shuttered Kaesong monimutkainen on yksi tärkeimmistä uhreja viimeaikainen tulinen uhkia ja provosoiva liikkuu Pohjois-Korea.
Huhtikuun alussa Kim Jong Un: n hallitus alkoi estää eteläkorealaiset pääsy valmistus monimutkainen, joka istuu pohjoisen puolella raskaasti linnoitettu raja ja talojen toimintaa yli 120 eteläkorealaisten yritysten.
Pjongjang sitten veti yli 50000 pohjoiskorealaiset, jotka työskentelevät alueella tehtaissa sanoen se oli tilapäisesti keskeyttää toimintaa siellä. Viime eteläkorealaiset vyöhykkeellä jäljellä viime kuussa.
Pohjois-Korean päätös lopettaa toiminta yllättynyt joidenkin tarkkailijoiden, koska Kaesong pidettiin tärkeä lähde kovaa valuuttaa Kim Jong Un hallintoa.
Ehdotus neuvottelut koskevat monimutkaisia ​​osoittaa, että “ehkä kustannukset sulkeminen Kaesong on suurempi kuin olivat arvioineet”, sanoi Daniel Pinkston, vanhempi analyytikko International Crisis Group, joka kattaa Koillis-Aasiassa.
Pohjois lausunto torstai ehdotti myös, että mahdolliset neuvottelut koskemaan muita asioita lisäksi Kaesong monimutkainen. Se mainitsi mahdollisuudesta jatkaa rajat ylittävän matkoja Mount Kumgang, Pohjois-Korean lomakeskus, jossa eteläkorealainen turisti ammuttiin Pohjois-Korean sotilas vuonna 2008, kun väitetään kävelee off-limits alueella.
North uhkaava retoriikkaa vastaan ​​Yhdysvalloissa ja Etelä-Korea osui kuumeisuus maalis-huhtikuussa, kun YK: n turvallisuusneuvosto äänesti maaliskuussa isku kovempia pakotteita hallinnon ja keskellä Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean sotilaalliset harjoitukset alueella. YK: n pakotteet olivat vastauksena Pohjois kolmannen maanalaisen ydinkokeen, joka tapahtui helmikuussa.
Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean sotaharjoitukset ovat sittemmin päättynyt, ja Pjongjang on pehmentänyt tiheyden ja sen uhkia.
Pohjois-Korean käytös viittaa siihen, että se oli valmis “mennä partaalla ja yrittää rymistellä” uutta
Pohjois rikkoi umpikujaan osapuolten välillä yli Kaesong Industrial Zone – merkittävä symboli yhteistyötä maiden välillä, joissa Pjongjangissa pysähtyi toiminta huhtikuussa – antamalla ehdotuksen torstaina neuvotteluille.
Kun sopia periaatteessa pitää neuvottelut uudelleen yhteisen teollisen kompleksin, Pohjois-ja Etelä-Korea ovat tinkiä liikaa päivämäärä ja kellonaika mahdollisia kokouksia.
Ehdotettu neuvottelut ovat selvin merkki vielä parannusta vakavasti kireät suhteet osapuolten välillä sen jälkeen, kun Pohjois-Korea lähti kuukauden hämmentävä jännitteitä pitkän kantaman rakettien laukaisun joulukuussa jälkeen maanalaisen ydinkokeen helmikuussa.

EU-Asia