Pitakonan saka owahowahan utawa lampahing hovers liwat RBI

Miturut comparison, a Veteran New Delhi Wong njero kayata Mayaram, 57, bakal perceived dadi liyane kamungkinan kanggo ngasilaken kanggo meksa pamaréntah kanggo ease privasi babakan dhuwit ing sih kang wutah. Nanging, padha iki ngandika saka Subbarao kang knthi angel dadi pushover.
Given Rajan kang Diverifikasi, piyambakipun saged katon minangka wong sing bisa ketemu sing godhongé amba tantangan privasi kawungokaken dening turmoil ing rupee, badhan liwat imbangan saka pembayaran, lan weakening ekonomi wutah.
Faktor sing padha ningkatake kasempatan sing Subbarao iku istilah iki luwih lengkap.
Ngandika ing Moscow ana Subbarao marang Reuters sing padha wis ora patiya adoh wis takon nginep ing.
“Ora Ana nawarake wis digawe supaya adoh, dadi ana pitakonan saka nrima dadi adoh. Punika pitakonan hipotetis. Nalika aku ngandika sadurunge, aku kudu nerusake,” Subbarao ngandika ing sidelines saka patemon jagad financial pemimpin.
Sapa nemu anthukan inherits lan ekonomi akeh ing sawijining slowest ing dekade, lan saddled karo rekaman dhuwur saiki defisit akun wis wungu ngedeni sing imbangan saka pembayaran bisa worsen. Mudhun saklawasé 10 persen marang dollar wiwit wiwitan Mei, ing rupee mentas kenek sing kurang ngrekam.
Kanggo nggawe prakara Samsaya Awon, Perdhana Mentri Singh iku banget koalisi iki judhul kanggo pemilihan amarga dening Mei taun sabanjuré, kanggo nggawe kui harder push liwat unpopular ngenggalaken sing bisa meksa njupuk sawetara mateni akun saiki narik kawigaten dening liyane investasi manca.
Ngiwa onomatopia sing ajeg rearguard kanggo alon Muter ing rupee iku, ing RBI njupuk resiko minggu kepungkur dening tightening likuiditas lan mundhakaken short-term tarif, karo strategi sing compromises efforts kanggo nyelehake semangat sawetara bali menyang wutah.
“Saiki, sing utama kaputusan-nggawe maneko rupo kanggo wong iku saiki akun defisit lan njaba sektor risiko,” ngendikane Rupa Rege Nitsure, pangareping wong ahli ekonomi ing Bank of BARODA ing Mumbai, sing sijine ing rintangan saka extension Subbarao ing luwih saka 50 persen.
Nalika iku ngadeg, Subbarao punika amargi mimpin kang pungkasan review seprapat saka babakan dhuwit privasi 30 Juli, karo speculation sing soyo tambah sing padha uga dipeksa remet likuiditas harder, dening bisa mundhakaken bank-bank-awis cadangan syarat. A undhak-undhakan ing privasi tarif kapentingan, unthinkable a week ago, saiki katon dening sawetara ngirit minangka kamungkinan njaba.
Rajan, sing tilas International babakan dhuwit Dana pangareping wong ahli ekonomi lan Universitas Chicago profesor sing bali menyang India pungkasan taun kanggo dados Advisor timbal ing pelayanan finance, kang suwene wis viewed minangka sing paling disenengi, nanging pelayanan insiders ngomong wong wis kompetisi.
Rajan, 50, kang nggawa stature global lan mlayu saka doyo tarik menyang RBI. Marang status minangka ‘outsider’ – sampun ngginakaken akeh kang Karir ing Amerika Serikat – bisa Count marang Gusti, minangka Apa sing kamungkinan sing padha uga banget sawijining ing New Delhi kang dikarepake.
Kang views ing inflasi Manajemen sing ndeleng dadi roughly ing baris karo sing saka Subbarao, sing wis ndadak hawkish.
Ing wong ahli ekonomi parang bintang? Ing birokrat? Sing nduweni kewajiban?
Identity saka cadangan Bank India pangareping tetep prakara kang speculation kaya Gubernur Duvvuri Subbarao scrambles kanggo ndhukung rupee lan embattled karo kurang saka pitung minggu kanggo pindhah sadurunge iku amarga ninggalake kantor.
Ngarep-tukang mlayu wis ora tansah nandang gerah ing kirim RBI, lan kuat India perdata layanan, kang Mayaram iku anggota, cenderung push siji saka dhewe. Subbarao lan leluhur, Y.V. Reddy, padha uga bagean India administratif Service.
Kaputusan bakal pungkasanipun kagelar bakal digawe ing Perdhana mentri rembugan karo Chidambaram.
Yen pilihan punika tetep Course karo Subbarao, 63, iku uga kanggo istilah cendhak, bisa kanggo pasang pemerintah liwat pemilihan, siji wong ahli ekonomi ngandika. Subbarao iki pisanan diwenehi tembung telung taun iki sing lengkap lima.
Chaudhuri, Mayaram, Rajan, lan Subbarao nolak kanggo Komentar.
NEW BANK LICENCES
Sabanjure RBI gubernur bakal oversee proses kang nerbitake Bank lisensi kanggo India perusahaan omahé, a privasi mimpin dening pelayanan finance sing wis kurang enthusiastically isin ing bank tengah ing Mumbai.
A calon pejabat tampilan ing nerbitake Bank lisensi bisa maneh dadi test litmus iku mesthi wis ing liyane stabil ekonomi lingkungan, nanging tetep wawasan.
“Awit ana beda antarane pemerintah lan Subbarao ing Jeksa Agung bisa ngetokake anyar lisensi perbankan, iki faktor mbuka marang Gusti,” ngendikane siji finance pelayanan pejabat, ngasor kanggo bisa dikenali diwenehi sensitivitas saka prakara.
Lan extension saka Subbarao kang drajat, sapisan dipercaya, wis dadi kamungkinan minangka reels rupee saka selldown berkembang saka pasar sing wis mejet India utamané hard amarga dianggep dhuwur saiki defisit akun.
Liyane leading Candidates ana Raghuram Rajan, India pangareping Advisor ekonomi, sing digawe asmane dening ngiro-iro Global financial krisis; lan Baptisan Affairs Sekretaris Arvind Mayaram, Karir perdata abdi lan tombol lètnan kanggo Finance Mentri Chidambaram P..
Saumitra Chaudhuri, 59, anggota Perdhana Mentri Manmohan Singh dadi pengaruh Komisi Planning, uga wis Didhukno dening pemerintah sumber lan media minangka contender.

EU-Asia