Piata muzicala electronica merge la nivel mondial

Tomorrowland are deja 4 milioane de adepți social media și de peste 80 de milioane de oameni au privit după-film de concert on-line.
Potrivit unui raport de către industrie consultant Kevin Watson, care a realizat un Raport de afaceri IMS, mai mult de jumătate din valoarea industriei dance electronic, aproximativ 2,5 miliarde de dolari, vine de la cluburi vii și festivaluri.
Vorbind în Ibiza, el a spus: “Avem muzică înregistrată, credem că este în valoare de 1,25 miliarde dolari și ne-am luat o pereche de alte lucruri, vanzarile de hardware și software, marca sponsorizare și orice altceva legat de dans este obtinerea ridicol populare . Deci, noi credem că merită cel puțin încă trei sferturi de miliard. ”
Marc Geiger, șef de muzică de la William Morris Endeavor, una dintre primele agentii de a începe o divizie electronic dedicat în urmă cu aproximativ șase ani, crede că creșterea industriei este furnizarea de firme cu resurse noi.
Dar el avertizează:” Sunt sume mari de bani acum si cu sume mari de bani vine o responsabilitate mai mare de creștere “.
Uita-te mai mult: industria Muzica este bullish pentru 2013
În luna iulie, 180.000 de fani ai muzicii masate pe orășelul belgian de “Boom” pentru Tomorrowland – una din lume cele mai mari festivaluri de muzică – așa cum pasionații de concert din 214 de țări a zburat într-o mina de aur de 3 zile de muzica electronica.
Festivalul de organizatori ID & T chiar a facut echipa cu Brussels Airlines a aranja 140 de zboruri din fiecare continent spre Belgia.
Citește mai mult: Ce face ca un tribut adus muzica de top?
La 30.000 de metri, fanii au fost tratate pentru un DJ în timpul zborului, permițându-le să petrecere a lor de beat-uri electro preferate în tranzit.
Această abordare unică este tot parte din ID & T strategia de a lua muzica electronica la nivel mondial. După opt ani de succes, compania de divertisment este de planificare pentru a găzdui primul său Tomorrowland festival în afara Belgiei în Chattahoochee Hills în Atlanta.
SSpeaking la International Music Summit (IMS), la Ibiza, în luna mai, ID & T seful Duncan Stutterheim declarat muzica electronica nu are “nici o barierele lingvistice”, adăugând că societatea este de gând să “se bucure de o plimbare frumoasă” în următorii 10 ani.
“Vorbim în cele din urmă în India, în Japonia, în China, în Malaysia. Am făcut un turneu în Thailanda … Toți vor să facă sărbătorile așa că suntem într-o poziție de lux”, a declarat Stutterheim în discursul său.
De la Brazilia la Malaezia, Thailanda în Canada, festivaluri de muzică electronică sunt țâșni în întreaga lume ca casele de discuri și promotori împinge pentru o revoluție dans cu un nou ritm.
Jucatori importanti in muzica electronica – o industrie in valoare de o suma estimata la 4,5 miliarde – sunt de transport maritim branduri festival de pe piețele emergente din Asia și America de Sud, într-un efort de a creste următoarele genului muzicii.
Vorbind într-un interviu exclusiv cu CNN, superstar DJ David Guetta a declarat: “Suntem păstrarea că scena în viață și întotdeauna interesant.”
Franceză producător muzical – care are 45 de milioane de fani pe Facebook – a adăugat: “Cred că va crește și mai mare pentru că dacă mă uit la istoria hip-hop … sunt 2 genuri muzicale pe care le pot compara, deoarece ambele a venit de la metrou, apoi a devenit la modă. ”
Citește mai mult: fondatorul Spotify: Nu sunt salvatorul muzica lui
Dar el a admis că muzica electronica are un drum lung de parcurs înainte de a fi la fel de succes ca Hip Hop, un gen strada urban.
Festivaluri, cum ar fi Tomorrowland și Sensation White – un eveniment de dans de conducere, care va vizita 22 de orașe din întreaga lume în 2013 – sunt de rulare pentru noi piețe pentru a oferi publicului șansa de a asculta muzica electronica.

EU-Asia