Petani menyang Organic karo manungsa sampah

Khadka, Nanging, nuding sing kedhaftar ngirim ati-ati sak sumber pamisahan ing jamban minangka fecal salib ketularan saka cipratan bisa ningkatake risiko kasarasan.
“Iku apik kanggo nyampur cipratan karo kompos kanggo asil paling apik,” kang ditambahake.
Organisasi Kaséhatan Donya iku pedoman kanggo aman nggunakake toyo ingkang kabucal, excreta lan greywater underscore uga sing campuran pirang-pirang kesehatan lan safety ngukur.
Nanging States: “toyo ingkang kabucal perawatan plus wektu withholding kanggo ngidini pathogen mati-mati sadurunge harvest plus apik Food Hygiene plus masak pangan uga cekap kanggo nyuda risiko kesehatan cekap kangge.”
Maharjan, sing nglumpukake bab 100 liter saka cipratan saka para kulawarga kang jamban saben sasi, ngandika kanggo saben liter saka cipratan, kang campur telung liter banyu lan sprays iku liwat marang tanah kono cultivates mangsan sayuran lan woh-wohan.
Hari Krishna Upreti, senior ilmuwan ing Nepal Agricultural Riset PBB kang (NRC) Divisi Botany, ngandika cipratan iki kaget sugih ing gizi.
Miturut Upreti, a liter saka cipratan ngemot nganti 0,9% nitrogen, 0,12% fosfor lan 0,26% kalium iki unsur – bebarengan dikenal minangka NPK – mbantu metabolisme aturan tetanduran ‘lan ngandhut protèin cukup kanggo menyang tuwuh.
Lingkungan lan Public Health Organisasi iki salah siji kanggo miwiti project iki, bebarengan karo partners, ing 2003, wis saiki ditambahi luwih saka 3.000 rumah tangga tengen Nepal.
Jeevan Maharjan nduwe pendekatan beda manungsa sampah – tetimbangan kang minangka kasugihan.
Ngandika cipratan sing bisa digunakake kanthi aman lan résiko kasehatan sing digandhengake karo iku umume kurang.
“Iku telu luwih saka kimia fertilizers,” ngandika, referring kanggo ngasilaken iku woh lan sayur-sayuran crops sawise nggunakake manungsa pupuk dibandhingaké liyane conventional cara.
Minangka wong malmpah tengen kang 27,000 kothak kaki saka ing tanah Siddhipur Desa Komite Privasi ing outskirts saka ibukutha Kathmandu, Maharjan ngandika marang metode ingkang fertilizing punika boten anyar.
Suman Kumar Shakya, eksekutif direktur ENPHO, ngandika ing pranala akeh antarane sanitasi lan tetanèn sing nyemangati.
Ngandika ing Loka Karya diatur kanggo ningkataké sanitasi ekologis, ngandika yen langkah petani sing njupuk punika “a [positif] shift menyang lan budaya Organic.”
Perbankan ing wigati saka cipratan, bab 93 mil (150 kilometer) adoh saka Kathmandu, Chitwan ing distrik, kedhaftar kaya Shreerendra Pokhrel sing njupuk ing peran saka para promotor.
Kang saka desa Darechowk, ing headmaster sekolah Miwiti konsep saka iku house ing 2006. Rauh kang bisa gawe uwong yakin tanggi kang uga limang sekolah kanggo nginstal jedhing ecosan lan saperangan cleanliness karo budidoyo.
“Nalika bocah lagi Learning babagan sanitasi lan tujuan cipratan ing tani lan kulawargané sing ngleksanakke lan njupuk asil apik,” ngandika.
Kanggo wong kaya Maharjan lan Pokhrel, bebarengan karo petani sing wis perdagangan cipratan kanggo urea, sampun kabuka munggah anyar kemungkinan – produksi iku dhuwur lan boten wonten biaya hubungane.

EU-Asia