Për Class të vitit 2013, një dush të ftohtë

McCullough beson se shumica e të rinjve të sotëm është “pampered, cosseted, u ndez për, helmeted, flluskë përfundo-” dhe të mbrojtura nga realiteti. Ai i tha të diplomuarit: “Ngjit malin për të mos mbjellë flamurin tuaj, por për të përqafuar sfidën, gëzojnë të ajrit dhe ja pikëpamjen Ngjit atë kështu që ju mund të shihni botën jo, kështu që bota mund të shoh ty.”.
‘Kam pasur privilegjin të dhënë një adresë të fillimit, në një universitet në Kaliforni qendrore, dhe unë shpresoj se një ditë për të ofruar një tjetër. Në fakt, unë tashmë e di se çfarë dua të them.

Vitin e kaluar, në Wellesley Shkollën e Lartë në Massachusetts, Jr David McCullough, një mësues i anglishtes në shkollë dhe djali i Pulitzer Prize-fituese e historianit David McCullough, i dha adresën e fillimit. Ai e rrëzuan atë nga parku, dhe fjalët e tij udhëtoi larg. Atë që ai kishte për të thënë, Amerika ishte e dëshpëruar për të dëgjuar.

Jo mua. Unë do të tregoj liderët tanë të ardhshëm se çfarë ata kanë nevojë për të dëgjuar. Këtu janë 10 copë provokative këshilla se klasa sivjetmë të kolegjit dhe të diplomuarve do të jetë i mençur për të marrë në zemër:
1) Kurrë mos harroni se, pavarësisht nga ajo që shoqëria i ka thënë ju, ju nuk jeni i veçantë, siç McCullough tha në fjalimin e tij të diplomimit. Bota nuk rrotullohet rreth jush. Dhe ju nuk duhet të ndjehen të drejtë për çdo gjë. Askush nuk është më i mirë se ju, por ju nuk jeni më mirë se kushdo tjetër. Trajtojnë të gjithë me respekt, për aq kohë sa ata të ju trajtoj në të njëjtën mënyrë.
2) Ndiqni pasionin tuaj, por të jenë të hapura për idenë se pasioni juaj mund të ndryshojë dhe të zhvillohet gjatë viteve si ju bëni. Mos kini frikë të ndryshojë kursin dhe të shkoni në një drejtim tjetër. Ju jeni i lejuar të ketë mendime të dytë, në lidhje me atë që ju doni të bëni dhe si keni ndërmend të shpenzojnë jetën tuaj.
3) Kanë prindërit e tu prezantoj veten për ju. Intervistoj ata, dhe regjistroni atë. Kërkojuni atyre në lidhje me jetën e tyre, dhe çfarë tregimet apo mësimet që ata do të doja të ndajnë me nipërit e mbesat e tyre. Ata ju dha jetën, po kështu të paktën ju mund të bëni është të përpiqen që të kuptojnë të tyret. Kur ata janë zhdukur, ju do të jetë i kënaqur që vepruat.
4) Pushim jashtë zonës tuaj rehati. Bëni atë që ju jeni më frikë nga. Shmangni çfarë është e lehtë dhe të parashikueshme. Travel vendi dhe bota. Njihuni me njerëz të rinj dhe të përpiqen për të parë botën nga pika e tyre e favorshme. Qëndro kurioz. Pyetni pyetje. Dhe kurrë nuk ndalet të mësuarit.
5) Për ata prej jush që zgjedh, ose janë në gjendje, për t’u martuar – dhe shpresojmë se, një ditë, të gjithë ju do të jetë – që ju vendosni për t’u martuar do të shkojë një rrugë të gjatë drejt përcaktimit suksesin tuaj. Kjo është më e rëndësishme se diplomave nga shkolla dashuroj. Njerëzit ose mund të heqë ju lart, ose të sjellë ju poshtë. Zgjidhni mirë.
6) A jo vetëm të pranojnë dështimin, por të mirëpritur atë. Presin atë. Mëso prej tij. Trajtojnë atë si një përvojë mësimi të vlefshme. Mos harroni, nëse ju gjithmonë merrni gjithçka që ju dëshironi, dhe për të përmbushur çdo gjë që ju e përcaktuar për të bërë, atëherë ju keni dështuar anyway. Sepse ju keni vendosur qëllimet tuaja shumë të ulët.
7) Autoriteti Pyetje dhe sfiduar besimet tuaja. Shko në debatin publik. Bëhuni të angazhuar. Demokracia është një sport pjesëmarrëse; keni marrë pjesë, ose ju merrni marrë veç e veç. Kjo nuk ka rëndësi se çfarë ju besoni. Ajo që ka rëndësi është që ju të menduar rrugën tuaj atje dhe mund të shpjegojë se pse ju besoni atë.
8) Për ata të cilët ju që të zgjidhni, ose janë të aftë, të kenë fëmijë, kur keni vendosur për të rritur ato, për t’u dhënë atyre një gjë që ata duan më: koha juaj. Mësojini ata të jenë produktiv. Por më e rëndësishmja, t’i mësuar ata, me shembull, të jenë njerëz të mirë, të cilët trajtojnë qeniet e tjera njerëzore me dashamirësi dhe me respekt.
9) Si ju shkoni nëpër jetën, mos kini frikë për të kanë shpresa të larta të fëmijëve tuaj, e të tjerëve, dhe i vetes. Ka gjëra më keq se duke qenë i zhgënjyer për shkak se dikush nuk e ka kryer si ju shpresonte. Ashtu si i dhënë deri më ta dhe të mos presim shumë nga fillimi.
10) Së fundi, shumë vite nga tani, kur ju shkoni në prehjen tënde, arritja juaj më e rëndësishme në jetë nuk do të jetë paratë që ju të fituara apo suksesi ju ka gëzuar. E vetmja gjë që do të durojnë, dhe le bota e di keni qenë këtu në vendin e parë, është ndikimi keni pasur mbi njerëzit e tjerë. Bëni atë një pozitiv.
Kjo ishte. Merrni atë, ose lëre. Gjithkush gëzon komoditetin e një banjë të ngrohtë. Por ndonjëherë, atë që quhet për të është një dush të ftohtë.

Pra më lejoni të try it out në klasën e 2013. Bisedoni me profesorë të universitetit apo menaxherët e burimeve njerëzore ose të punëdhënësve. Lexoni hulumtimet e bëra në ashtuquajturës gjeneratë e njëmijtë, dhe ju do të gjeni shumë dëshmi që McCullough ishte në rrugën e duhur. Të rinjtë e sotme shpesh kanë shpenzuar jetën e tyre duke u coddled, catered për të kursyer dhe stresin e jetuar deri në pritjet. Njerëzit zakonisht vetëm tregoni atyre atë që ata duan të dëgjojnë.

EU-Asia