Passat tacat de la marca # 1 de carn de la Xina

El Departament d’Agricultura dels EUA també va confirmar a CNN que el “FSIS (Servei d’Innocuïtat i Inspecció) seguirà regulant productes Smithfield independentment d’un canvi de propietat.”
Va afegir que la proposta de fusió és una situació guanyar-guanyar tot i alarmes alimentàries de la Xina i que els Estats Units ha d’evitar accions que alenteixen l’adquisició.
Al juny de 2012, una dona a Beijing suposadament va trobar diversos cucs morts dins d’un paquet de Shuanghui embotits comprats en un supermercat. Les seves filles, que van menjar les salsitxes abans del descobriment, pel que sembla patia de vòmits i diarrea, d’acord amb el Global Times, un diari en idioma anglès a les persones de parla xinesa és diària.
Al maig de 2012, les autoritats industrials al sud de la ciutat costanera de la Xina de Guangzhou informar salsitxes amb gust de comí de Shuanghui contenien bacteris “excessius”, el que podria causar diarrea, va informar el diari Shanghai Daily.
I al març de 2011, la Televisió Central Xinesa informar d’una filial internacional Shuanghui va comprar porcs que havien estat alimentats amb menjar que contingui clenbuterol. L’additiu il · legal manté als animals magra, però pot matar les persones si es mengen. El president de Shuanghai tard va demanar disculpes als consumidors i va anunciar gairebé $ 2 mil milions en pèrdues de dues setmanes després de les revelacions.
Escàndols alimentaris importants a la Xina durant els últims anys han generat preocupació tant a nivell nacional com a l’estranger.
El 2008, més de 13.000 nens es van emmalaltir després de beure llet contaminada amb melamina. El 2011, els científics del govern xinès va revelar que 12 milions de tones d’arròs havien estat contaminats amb metalls tòxics. En els anys següents, altres qüestions de seguretat alimentària han inclòs la carn falsa feta de guineus i rates, així com les síndries explosives injectats amb hormones de creixement.
“De fet, hi ha molts escàndols alimentaris que van tenir lloc a la Xina, però no fer un judici del mercat de carn de porc de la Xina sobre la base de casos individuals passats”, va dir l’expert en menjar xinès i professor de la Universitat Renmin Zheng Fengtian. “Si (Shuanghui) va seguir tenint problemes, el seu negoci no hauria durat tant de temps.”
Xina és el major productor i consumidor mundial de productes de porc – títols que probablement es conservarà si l’adquisició de Smithfield Shuanghui ‘s té èxit i si la nació més poblada del món continua amb el seu amor per la carn de porc.
En un comunicat, Shuanghui Internacional es va comprometre a mantenir la mateixa operació, la gestió i la marca de Smithfield després de la finalització de l’operació. La companyia va dir que també continuarà la cooperació amb els mateixos productors nord-americans, proveïdors d’aliments i els agricultors.
Entre 2002 i 2012, arran de la creixent riquesa al país, el consum de carn de porc per càpita de la Xina va augmentar en gairebé un quart a 86 lliures de productes de porc l’any passat. Demanda nord-americà va caure un 12% durant el mateix temps.
Les denúncies de cucs, bacteris excessives i additius il · legals han afectat la major empresa de productes de carn de la Xina, Shuanghui Internacional, almenys des de 2011, d’acord amb una sèrie d’informes dels mitjans de comunicació estatals de la Xina. Dimecres, el Hong Kong amb seu Shuanghui anunciar la seva intenció de comprar la nord-americana Smithfield Foods, el major processador mundial de carn de porc, de prop de 5 mil milions.

EU-Asia