Paljasti Best infrastruktuurihankkeita

Kun kaikki puhuvat finanssipolitiikkaa, se on helppo olettaa, siellä on vähän kassaan eräänlainen laaja infrastruktuurihankkeiden olemme nähneet viime vuosisadalla.
Totta, EU on vähentänyt liikenteen infrastruktuurin talousarviosta vuoteen 2020, kun taas ryhmien kuten American Society of Engineers ovat todenneet, että liian vähän on unohdettava rahoittaa suuria hankkeita huomenna – mutta se ei ole kaikki doom ja synkkyyden.
Monilla kehittyvillä kansat liikenteen menot on ylinopeutta eteenpäin erittäin nopeasti, kun taas kehittyneissä maissa suuret hankkeet ovat jatkaneet vaikka jyrinä jälkijäristystä 2008 tilinpäätöksen kaatua.
Täällä me katsomaan joitakin suurin, tärkein ja näyttäviä liikenneinfrastruktuurin kehityksestä tällä hetkellä toimii ympäri maailmaa.
Lentoliikenne on kasvanut nopeasti Kiinassa viime vuosina linjassa maan vauraus. Vuonna 2011 Kiinan governmentannounced suunnitelmia lisätä kokonaismäärä lentokenttiä maassa 175-230 2015 selviytymään kysynnän.
Pekingissä yksin on asetettu käsittelemään välillä 450 ja 500 miljoonaa matkustajaa vuosittain mennessä, mikä tarkoittaa kaupungin nykyiset lentokentät tarvitsevat apua selviytyäkseen odotetaan kasvavan kysynnän. Rakentaminen uusi lentokenttä, joka sijaitsee kaupungin Daxing alueella varmistui tammikuussa 2013 ja on määrä alkaa vuoden 2014 alussa, mukaan paikalliset tiedotusvälineet.
Etihad Rataverkko
Vuonna maa täynnä pröystäilevä kehityshankkeita, asian ydin rautatieinfrastruktuurin kalpenee verrattuna maailman korkein rakennus tai tekokuitua ylellisyyttä saarilla – mutta sen ei pitäisi.
1200km Etihad Rail verkosto kattaa yli aavikon takamailla Arabiemiirikunnat rajalta Saudi-Arabian länteen rajoja Omanin idässä.
Maksaa 11 miljardia dollari ja ottaen Dubaissa, Abu Dhabissa ja kaikki Pohjois Emirates, kehittäjät toivovat rahti-ja matkustaja-hanke lopulta liittyä jopa kansainvälisen rautatieliikenteen kattava Bahrain, Kuwait, Saudi-Arabiassa, Omanissa ja Qatarissa.
Vuonna 2012 presidentit Kenian, Etiopian ja Etelä-Sudanin kokoontuivat käynnistämään kunnianhimoisen LAPSSET (Lamu Port – Etelä-Sudan – Etiopia Transport Corridor) projekti.
Suunnitelmiin kuuluu öljynjalostamon, putkistojen Etelä-Sudan, liikennekeskuksista rautatie-, maantie-ja lentoliikenteen ajoneuvoja sekä jättiläinen portti öljysäiliöalusten. Määrä matkailukeskuksen kaupungeissa odotetaan myös pitkin kehityksen tie.
Katso myös: pikkuisen iso taloudellinen booli
Kustannuksia on tarkoitus tulla noin 25 miljardia dollaria, vaikka Huolta aiheuttavat edelleen vaikutusta paikalliseen ympäristöön. Lamu Port on listattu UNESCOn maailmanperintökohde ja ympäröivä alue on koti suojataan meren suojelualueita ja metsien.
Kenian hallitus on kohdentanut 23000000 dollaria varten Lamu osa hanketta, kun taas Reuters raportoi, että kiinalainen yritys oli voittanut ensimmäisen tarjouskilpailun rakentaa kolme vuodepaikkaa satamassa tämän vuoden huhtikuussa.

EU-Asia