Paguajnë i bankierëve kryesorë bie 10%

Si shumë investitorë nuk mbështesin këto rregulla, ekspertët presin që ata do të shtyjë deri pagat bazë në vend atëherë më tej rrëzimin pagë të përgjithshëm, siç është menduar nga ligjvënësit.
“Rregullimi i tillë është ngarje aksionarëve për të lidhur veten me dërrasa bankare [kundër rregullave të reja],” tha Mark Quinn, një partner në praktikë shpërblimi i Mercer, konsulence.
Guliverit Z. HSBC doli si më të mirë-paguar shefin e Mbretërisë së Bashkuar bankare në sondazh, pasi paga e tij u rritën pothuajse një të katërtën deri në $ 12.9m, pavarësisht një fitim neto më të ulët. Në vitin e tij të parë si shef ekzekutiv, Jenkins Antony Barclays “renditet e fundit e të gjithë bankierëve të lartë me një paketë të paguajnë $ 4.1M. Ajo vjen pas ai kishte bonus pashmangshëm tij mes skandaleve të ndryshme në bankë.
Analiza e pagës totale dha për shefat e 15 bankave, përpiluar ekskluzivisht për FT nga Equilar, një hulumtim pay grupi i SHBA, tregon se ata e mori në shtëpi mesatarisht $ 11.5 milion në vitin 2012, 10 për qind më pak se në vitin e kaluar.
Reduktim vjen si pagë ekzekutiv nëpër sektorë të tjerë mbetën të qëndrueshme, duke treguar një ngushtim të primit të shërbimeve financiare që paguajnë kompanitë e ndërtuar deri në kredi-ushqyer para krizës vjet. Paga mesatare për S & P 500 ekzekutivë shërbejnë të paktën dy vjet të plota ishte 11 milion dollarë, një rënie 0.3 përqind sipas Equilar.
Rënia në shpërblimet bankierëve foreshadows një kapak mbi shpërblimet që do të vijë në fuqi në të gjithë BE-në vitin e ardhshëm.
Nga 10 bankierëve që ishin në zyrë që nga fillimi i vitit 2011, vetëm tre – John Stumpf në Wells Fargo, Stuart Guliverit në HSBC dhe Brady Dougan në Credit Suisse – gëzonin të paguajnë rritet.
Me një paketë pagave prej $ 19.3m, Z. Stumpf, përmbysën Dimon z JPMorgan si shef të mirë të paguar të bankës pasi ky i fundit pa shpërblimet e tij të prerë nga pothuajse një të pestën.
Z. Dimon, i cili mori $ 18.7m, ka të ngjarë të bjerë edhe më tej në renditjen 2013 pas JPMorgan dha çmime ndjeshëm më të ulëta të aksioneve këtë vit për të reflektuar “Whale Londrës” përmbysje tregtare.
Analiza nga Equilar shton deri paga bazë, shpërblimet monetare dhe përfitime të tjera të caktuara. Ajo gjithashtu përfshin opsion dhe aksioneve çmime që janë dhënë në vitin 2012, disa prej të cilave ishin për të shpërblyer performancën në vitet e mëparshme.
Ajo tregon se bazuar në performancë të holla dhe shpërblime aksioneve ra në tandem si rregullatorët dhe investitorët clamped poshtë në bonuse.
Paga mesatare e bankierëve të lartë në SHBA dhe Evropë, duke përfshirë Dimonit Jamie JPMorgan dhe Banka Mbretërore e Skocisë Stephen Hester rënë me një vit 10 e kaluar pasi bankat u përkul për investitorin dhe presionit rregullator, Financial Times tregon hulumtimi.
Rënia vjen pas një valë të profilit të lartë Revolta e aksionarit të vitit të kaluar dhe një numër skandalesh ligjore dhe gjobat që kanë të detyruara bordet e bankave në të dyja anët e Atlantikut të rishohë pay ekzekutiv.
Kjo shënoi prerë së pari të paguajnë për shefat e bankës në tre vjet, një periudhë në të cilën rritja e tyre të fitimit dhe gjykonin këto ndihma e investitorëve kanë underperformed shumë sektorë të tjerë.
Rënia e vitit të kaluar në pagë përkon me një rënie mesatare në të ardhurat neto nga më shumë se një e pesta e të gjithë atyre 15 huadhënësit. Por ajo gjithashtu vjen në mes të një rimëkëmbje çmimin e aksionit në sektorin e, me të gjithë, por dy nga bankat – BBVA dhe Credit Suisse – mposhtë indeksin FTSE Botërore në vitin 2012.

EU-Asia