Ozelenitev puščave z morsko vodo

Objekt, ki je bil financiran z gnojili podjetja Yara International in Qafco in stane 5.300.000 $ vzpostaviti.
“Z istimi sredstvi, bi lahko obnovo ekosistemov in bolj učinkovito pomaga ljudem skozi skupnostne upravljanju naravnih virov,” pravi Patrick Gonzalez, gozd ekolog, ki je izvedla raziskavo v regiji Sahel v Severni Afriki s kalifornijske univerze Berkeley.
“Namesto da bi polivanje z vodo na puščavski pesek, ki niso imeli veliko vegetacije v stoletjih, lahko obnovite zemljišču, ki je do nedavnega imela zdravo pokrov drevo. Naravna obnova dreves v Sahelu je manj neokusen in težje, vendar lahko neposredno koristi družine, ki so odvisne na drevesih, “je še dodal.
Kljub mešane kritike, Haag pravi, da je mesto izkazal z novim prihodom pridelkov in dodal, da so bili mnogi skeptiki osvojil.
“Pomaga, ko se ljudje lahko videli na terenu in okus kumare in videli, da je to res,” pravi. “Mi smo dokazali, da je to mogoče izvesti.”
“To so ideje, da bi lahko zvok preveč dobro, da bi bilo res,” priznava projekt CEO, Joakim Haugue in dodal, da je v prvih dneh projekt srečal z enako mero navdušenja in skepticizem.
“Res, čeprav, tam je zelo preprosto načelo za to naše izhodišče je bilo, da to, kar imamo dovolj -. Morsko vodo, toploto – in ga uporabi za izdelavo tisto, kar potrebujemo več – vode, energije in trajnostne proizvodnje hrane. ”
Projekt ima globalni obseg se ponaša z morsko vodo hlajeni rastlinjake, koncentrirane sončne energije in proizvodnjo Alge -. Vsi delajo složno reševanje številnih svetovnih ekoloških kriz naenkrat.
Preberite več: Crowdfunding inovacije na Bližnjem vzhodu
“Katar je ena izmed najbolj zahtevnih podnebij na svetu, ki delajo v za to vrsto stvar,” pravi dr Virginia Corless, znanost in vodja razvoja. “Visoke temperature in vlažnost je zelo zahtevna za našo tehnologijo. Toda, če tehnologija deluje tam, in to je, se izkaže, da je to izvedljivo za več lokacijah po vsem svetu. ”
Poleg proizvodnje hrane in vode lahko vračali v regijah, ki na domačem trgu primanjkuje tako je objekt iščejo tudi v ozelenitev puščave in ustvarjanje alternativnih, okolju prijaznih virov goriva.
Preberite več: Katar je nov kulturni biser
Nazadnje je slana voda uporablja tudi za gojenje alg, ki se lahko uporablja za obsežno proizvodnjo bioenergije -. Čeprav trenutno alge rastlina še vedno v raziskovalni fazi proizvodnje Alge sama, pravi Corless, je lahko drago in odvisna od geografskih omejitev (ki jih potrebuje navadno treba razviti skupaj drago, iskanih obalnih nepremičnin).
“Kar počnemo, je dajanje sistem gojenje alg v še širši sistem, ki lahko delijo stroške in poveča energijo. Ena od največjih skupnih stroškov, ki jih imamo, je slano infrastrukture,” pravi.
Neil Crumpton, predsednik in izvršni direktor podjetja Planet vodika, nevladna organizacija, ki promovira zelene energije, pravi projekt, potencialno, “Game Changer”.
“Največje težave zdaj so podnebne spremembe in vodni viri na svetovni ravni, in te preproste tehnologije lahko reševati tako,” pravi. “Ne morem pomagati, misleč, da je to vizija, ni privid.”
Sinergija je eden od temeljev projekta, to je tisto, kar omogoča, da se spopade toliko vprašanj naenkrat, kot so izčrpni, okoljske Rube Goldberg mehanizma objekt ima koncentrirano sončno elektrarno, ki spremeni toploto v paro, nato pa s turbinami. in generatorji, v električno energijo, ki je v vrsti črpalke morske vode, na mestu, kjer ga uporabljajo za hlajenje rastlinjakov.
Sladkovodne odpadki iz rastlinjakov se nato uporabi za namakanje rastlin zunaj. Strateško zasajene žive meje zunaj toplogrednih pomočjo filtra preostanek, ki ustvarja navlaženi in hladnejše okolje za rastline z vetrom.
Nekateri strokovnjaki pa vprašanje, če Sahara Forest Project je najboljšo uporabo virov.
V razbeljeni puščavi Katar, znanstveniki dokazujejo, da se slana voda lahko uporablja za pomoč pri rasti rastlin.
Ena pobuda hektar raziskave znan kot Sahara Forest Project – skromen, v velikosti, vendar ne v ambicij – je pripravila pridelek ječmena, kumare in rukolo v zadnjih nekaj mesecih, ki uporabljajo mešanico sestavin, ki običajno niso povezane z uspešnim kmetijstvom: morsko vodo in Katar dovolj za oskrbo s toploto.
Zasnovana je na Norveškem, prvič v zgodovini Sahara Forest Project objekt začel novembra lani, da sovpada z narodov za podnebne konference Združenih e (COP18) v Dohi. Izvaja vrsto najsodobnejših, okolju prijaznih tehnologij, ki prevzame stvari, ki jih ima v Katarju presežek – toplota in morsko vodo – in jih pretvori v vrsto dragocenih virov.

EU-Asia