Onko Apple on innovaation ongelma?

Ironista kyllä, Applen perustaja Steve Jobs varoitti hulluutta tavoittelu yli markkinaosuus.
“He tekivät omituinen voittoa noin neljä vuotta”, Jobs sanoi kuuluisassa “Lost haastattelu” 1995, keskustella Applen Macintosh strategian tuolloin. “Mitä tämä maksaa heille oli heidän tulevaisuudessa. Mitä ne olisi pitänyt tehdä on järkevään voittoja ja menee markkinaosuutta.”
Apple tuli maailman arvokkain yritys tuottamalla kuluttajien oikeutettujen jännitystä sen iGizmos. Se muuntautui niche yritys tietokone maailmassa, joka loi kokonaan uusia luokkia vempaimia.
Mutta kilpailijat ovat lopulta kiinni Apple tarjoaa vaihtoehtoja, jotka näyttävät ja suorittaa yhtä hyvin – ellei paremminkin. Se tapahtui iPhone, ja se alkaa tapahtumaan iPad ja Macintosh. Ainoa tuote, joka ei kuulu tähän ansaan oli iPod, joka oli eristetty Applen oma iTunes-ohjelmisto ja tallentaa. Jos jotain, et voi väittää, että Apple itse tappoi iPodin kanssa iPhone.
“Historiallinen alan malleja osoittaa meille, että tuotteet parantavat ja tulla” tarpeeksi hyvä “yleisopetuksen käyttöön, siitä tulee vaikeampaa luoda vahva arvo ehdotus tekemällä parempi tuote”, sanoi Sameer Singh, pääanalyytikko klo BitChemy Ventures, teknologiahautomona . Hän väittää, että tekee vaikeammaksi yrityksen myydä jotain, joka on paljon kalliimpaa kuin kilpailijan vastaava tuote.
Ongelma, että liiketoimintamalli on, että se pakottaa Applen jatkuvasti keksiä uraauurtava uusi tuote. Apple on tehnyt merkittävää työtä tuohon: iPod, iPhone ja iPad ovat kaikki määritelleet tuoteryhmä.
Se pelaa juuri nyt Applen. Nykyään on olemassa paljon vähemmän eroja top-of-the-line iPhone 5 ja run-of-the-mill Google (GOOG, Fortune 500) Android älypuhelin kuin milloin tahansa iPhonen kuusivuotisen historian. Tarjoamalla pelottavan samankaltainen ja halvempia vaihtoehtoja, Android valmistajat ovat ylittäneet Applen markkinaosuuden ja iPhonen myynnin kasvu alkaa hidastua.
Vaikka Apple ylläpitää “voitto-osuutta” etulyöntiasema archrival Samsung älypuhelin tilaa, sekin alkaa murentaa.
Myös Intelin (INTC, Fortune 500) ultrabooks painostavat Mac kokoonpanolla, kuten myynti Applen PC jako on pysynyt viime neljännesten aikana. Android tabletit myös hiljattain ohitti iPad.
On olemassa tapoja pois nurkasta Apple on tukenut itsensä, mutta vain yksi niistä näyttää etäisesti “Apple-like.”
Ensimmäinen on hajauttamalla IBM (IBM, Fortune 500)-tyyliä, mutta se ei ole koskaan ollut Applen toimintatapa. Toinen on Applen ase Markkinajohtajuus avaamalla tuotteiden käyttöön muiden yritysten tavoin, että Microsoft (MSFT, Fortune 500) ja Google ovat tehneet. Mutta sekin on vastakohta mitä Apple on seissyt vuodesta 1980.
Viimeinen, ja “vaarallisinta lähestymistavan” mukaan Singh, on pitää luoda ja tuottaa markkinoille häiritseviä innovaatioita. Apple on jo pitkään huhuttu työstää “iTV” all-in-one-televisio. Viime aikoina yhtiö on sanottu olleen kehittää “iWatch.”
Silti se homma pyytää Apple jatkaa ennennäkemätön menestystään.

EU-Asia