Oglaševalci smetišče Askfm po samomoru

Ask.fm, ki ima sedež v Latviji, ki se imenuje najstnik smrt “pravi tragedija”, in poudaril, da različnih spletnih varnostnih mehanizmov ustaviti nasilje, vključno z gumbom poročanja je v mestu. To je dejal vsa poročila so prebrali z ekipo moderatorjev, da se zagotovi pomisleki so bili brez odlašanja.
“Velika večina naših uporabnikov, so zelo srečni najstniki, ki uporabljajo Ask.fm pogovarjati s svojimi kolegi po vsem svetu o stvareh, ki jih zanimajo,” je zapisal Ask.fm ustanovitelja Marka in Ilja Terebin v odprtem pismu četrtek.
“Nasilje je starodavna problem, ki ga nikakor ne opravičujejo – in medtem ko je njen razvoj na spletu, je moteče, prav gotovo ni značilen samo za našo spletno stran.”
Ask.fm dejal, da je ponudil za delo z britanske policije, saj jih preiskuje smrt Smitha.
“Specsavers je naročeno Ask.fm odstraniti vse svoje oglaševanje iz njihove spletne strani, zaradi naše globoko zaskrbljenost nad ustrahovanju,” je dejal tiskovni predstavnik Specsavers.
Dobrodelne organizacije, vključno Save the Children je potegnil tudi svoje oglase iz socialnih medijev spletne strani, ki uporabnikom zagotavlja forum za objavo vprašanj in odgovorov. Sporočeno je, da gosti več kot 60 milijonov uporabnikov.
Podobni: Nasilneži obraz potencialne globe v majhnem mestecu v Wisconsinu
14-letno dekle, Hannah Smith je bil najden mrtev petek na svojem domu. Obesila se je potem, ko je bila žrtev nasilja na Ask.fm, njen oče je povedal UK medijev. Ona je prvotno šli tam iščejo nasvet o stanju ekcem kože.
Grdo pripombe so bile kasneje objavljene na Facebooku spominske strani, ustanovljen v spomin Hannah je, in Smithova starejša sestra rekla tudi ona je zdaj tarča ustrahovanja na spletu.
“Pravkar sem izgubila sestro in zdaj moram ukvarjati z pridobivanje zlorabo sam,” je povedal časopis Daily Mirror.
Ta epizoda je zadnja v nizu ustrahovanju primerih.
Policija preiskuje spletnimi grožnjami posilstev, vloženih zoper feministične Caroline Criado-Perez in politika Stella Creasy, kot tudi grožnje z bombami, usmerjenih v številnih ženskih novinarjev.
Velika podjetja in dobrodelne organizacije so se ustavili oglaševanje na Ask.fm po samomoru britanske deklice, ki je obesila potem ko je bila tarča škrati na priljubljenih socialnih medijev spletne strani.
Telekomunikacijski velikan Vodafone (VOD) in BT (BT), organizatorjev potovanj DialAFlight in kozarci drobno Specsavers so vse potegnil svojo oglaševanje iz Ask.fm v zadnjih nekaj dneh.

EU-Asia