Objavljene Najbolji infrastrukturni projekti

Uz sve govore fiskalne suzdržanosti, lako je pretpostaviti da je malo u blagajnu za kakve velike infrastrukturne projekte koje smo vidjeli tijekom prošlog stoljeća.
Istina, EU je smanjila svoj proračun transportne infrastrukture do 2020, dok su skupine poput Američkog društva inženjera izjavio da se premalo se stavi na stranu za financiranje velikih projekata sutra – ali to nije sve sudbina i tama.
U mnogim Oceaniji prijevoznih troškova juri naprijed na vratolomnom brzinom, dok se u razvijenom svijetu veliki projekti se nastavljaju unatoč tutnje potresa iz 2008 financijski slom.
Ovdje ćemo pogledati neke od najvećih, najvažniji i spektakularan razvoj prometne infrastrukture trenutno u radovima širom svijeta.
Zračni prijevoz je vrlo brzo proširila u Kini u posljednjih nekoliko godina u skladu sa zemlje procvatu gospodarstva. U 2011, kineski governmentannounced planira povećati ukupan broj zračnih luka u zemlji 175 – 230 od 2015 nositi s potražnjom.
Peking sama je postavljen za rukovanje između 450 i 500 milijuna putnika svake godine do tada, što znači gradski postojeće Zračne luke potrebna pomoć da se nose s očekivanim porastom potražnje. Izgradnja nove zračne luke, koja će biti smještena u gradskoj četvrti Daxing, potvrđeno je u siječnju 2013, a trebao bi početi početkom 2014, u skladu s lokalnim medijima.
Etihad željezničke mreže
U zemlji prepun razmetljiv razvojnim projektima, gnjidama-istrajan željezničke infrastrukture Palestina u odnosu na svjetske najviša zgrada ili čovjek-made luksuzna otoke – ali to ne bi trebao.
1.200 km Etihad željezničke mreže će se proširiti preko pustinje zaleđu Ujedinjenih Arapskih Emirata, na granici Saudijske Arabije na zapadu do granica Omana na istoku.
Obračun troškova 11 milijarde dolara, a uzimajući u Dubaiju, Abu Dhabi i sve od sjeverne Emiratima, programeri nadam se teretni i putnički projekt na kraju će se pridružiti međunarodnom željezničkom mrežom koja pokriva Bahrein, Kuvajt, Saudijska Arabija, Oman i Katar.
U 2012 predsjednici Keniji, Etiopiji i Južnog Sudana došao zajedno pokrenuti ambiciozan LAPSSET (Lamu Luka – Južni Sudan – Etiopija koridoru) projekta.
Planovi uključuju rafineriji nafte, naftovode iz Južnog Sudana, prijevoz čvorištima za željeznički, cestovni i zračni vozila, plus div luka za naftne tankere. Broj turističkih naselja gradova i zajedno se očekuje razvoj putu.
Vidi također: Maleni narod s velikom gospodarskom bušiti
Troškovi su postavljeni da dolaze u na oko 25 milijardi dolara, iako zabrinutosti zbog utjecaja na lokalnom okruženju. Lamu luci nalazi se na popisu UNESCO-ve Svjetske baštine, a okolno područje je dom za zaštićenih morskih rezervata i šumama.
Kenijski Vlada je izdvojila 23 milijuna dolara za Lamu dijela projekta, dok je Reuters izvijestio da je kineska tvrtka je osvojila prvi natječaj za izgradnju tri vezova u luci u travnju ove godine.

EU-Asia