Obama att nominera nya IRS huvudet

Koskinen var tidigare tf VD för Freddie Mac, den federala inteckning byrå, och var vice borgmästare i Washington DC, liksom biträdande chef för ledningen på US Office of Management and Budget efter ett företag karriär med Palmieri Co
I Clintonadministrationen, var han biträdande chef för förvaltningen av budgeten kontoret och sedan övervakade försök att klara millennieskiftet omvandling som inträffade i slutet av år 2000.
Han har också varit en viktig figur i amerikanska fotboll, tjänstgör som vice ordförande i American Professional Soccer League och president i USA Soccer Foundation.
Skatten inkassobyrå av 90.000 anställda för närvarande leds av en tillfällig ledare, Daniel Werfel, som utsågs av Obama i maj i efterdyningarna av avslöjanden om att vissa grupper som skattefri status riktade för extra granskning baseras på politiska etiketter som ” tea party. ”
Republikanerna har krävt inriktning uppgår till politiska angrepp på regeringens fiender, men utredarna har hittills inte funnit några bevis på politiska motiv eller engagemang utanför IRS.
Om du bekräftar Koskinen inför fortsatt utredning av inriktningen av justitiedepartementet, finansdepartementet överinspektör kontor och House republikaner, liksom GOP försök att underminera Obamas lag sjukvård som kommer att administreras i stor del av IRS.
“John är expert på att vända institutioner behöver reformeras,” Obama sade i ett uttalande, och tillade att “varje del av vår regering måste fungera med absolut integritet och det är särskilt sant för IRS. Jag är övertygad om att John kommer att göra vad det tar att återställa allmänhetens förtroende för byrån. ”
President Barack Obama meddelade på torsdagen att han kommer att utse John Koskinen, en veteran i både public service och privata sektorn, för att ta över den hårt ansatta Internal Revenue Service.
Ett blogginlägg på Vita husets hemsida beskrivs Koskinen, som nyligen fyllde 74, som “en pensionerad företagsrekonstruktion expert” som skulle bli kommissionär för IRS vid bekräftelse av senaten.

EU-Asia