NSA vohljala sproža tožbe

Svoboda Watch glava Larry Klayman je v izjavi dejal, da je potrebno imeti vlada odgovarja.
“Ne smemo dovoliti,” Big Brother “Orwellian Vlada vohuni za Američane dostopati do svojih zaupnih komunikacij učinkovito obrniti ‘državljane v svojih zapornikov.” Je dejal. “To je razlog, zakaj je to skupinsko tožbo, ki vsi uporabniki Verizon so dobrodošli, da se pridružijo, ne glede na njihovo politično prepričanje, bo služil kot sredstvo za drugo ameriško revolucijo, tisti, ki se izvaja mirno in zakonito, pa tudi odločno.”
Druge tožbe nad nadzora programa NSA bi se lahko vloži v prihodnjih dneh po drugih telekomunikacijskih stranke.
ACLU, so drugi zagovorniki zasebnosti in posamezne telekomunikacijske stranke izpodbijajo različne nacionalne programe agencija za varnost v preteklosti, vendar niso bili uspešni v zveznih sodiščih.
Vrhovno sodišče je februarja blokirane tožbo nad pometanjem elektronsko prisluškovanje na Američane potencialno povezane z domnevnimi teroristi in tujimi vohuni.
Razkritja v časniku Guardian in Washington Post so ogorčeni civilne libertarci, politične liberalcev in nekaj konservativcev, ki je sprožil nove politike in razprave o zasebnosti. Toda pravni izzivi pričakuje, da bo vzpona bojev na zveznem sodišču.
Ustrezala Stranges “in drugo z civilnih skupin svoboščine ta teden osredotočen na spremljanje telefona, v katerem je NSA dejal, da so prejeli podatke iz večjega telekomunikacijskega podjetja.
“To Dragnet program je zagotovo ena izmed največjih prizadevanj za nadzor, ki ga demokratične vlade, kdaj sproženi proti svojim državljanom,” je dejal Jameel Jaffer, je dejal pravni direktorja za ameriške državljanske svoboščine unije, ki je združilo z New York državljanske svoboščine unije je v zbirki obleki .
Trdijo, program, ki je Bela hiša pravi, da je skrbno in zakonito uporabljati in potrebno orodje v boju proti terorizmu, krši prvi amandma brez pravice govora, kakor tudi Četrta sprememba pravico do zasebnosti.
Ni sledu o NSA leaker kot ameriški preiskavi gradi pare
Pritožba tudi stroški pobuda presega pooblastila, da kongres, ki z zakonom o domovinski varnosti, ki je bil odgovor na september 2001 Al Kaide napadih na Združene države.
V Stranges sin, Navy SEAL Michael Čudno, je bil ubit v 2011 nesreči helikopterja v Afganistanu.
Skupaj z vladnim čuvaj Freedom Watch, so Stranges pravijo njihovi telefonski zapisi so bili nezakonito naložena domačih vohunske agencije, saj “so bili glasni o svoji kritiki predsednika Baracka Obame, kot poveljnik-v-šef, njegovo administracijo, in ameriške vojske.”
Nekdanji NSA računalnik izvajalca, Edward Snowden, je priznal, da pušča podrobnosti o dejavnostih državnih nadzornih, povedal britanski novinar, ki je bil Verizon Business Network odredi tajno zveznem sodišču predati podatke o telefonskih klicev objavljene od 25 april – 19 julij.
Obveščevalnimi uradniki kasneje potrdili program, ki Analitiki pravijo, da bi lahko zajema vse prevoznike ZDA.
So že vložila tožbo proti vladi v Afganistanu Copter nesreči je umrlo 38 ljudi. Čudne, 25, in kolegi člani njegove elitne SEAL Team VI bilo ubitih, skupaj z drugimi ameriških posebnih enot, narodna garda in afganistanskih vojaških čet.
V Stranges so tožili Obama, generalni državni tožilec Eric Holder, NSA režiser Keith Alexander, Verizon, vladne agencije in sodnik, ki je podpisal tajni nalog za nadzor telefona.
V pritožbi je par trdi, njihova zasebnost in brez pravice govora je bilo ogroženo zaradi domnevnih kaznivih dejanj “.”
Domnevno nadzor “kršene tožnikov in člani razreda” pravico do svobodnega združevanja, tako da jim in drugi utrujeni in prestrašeni kontaktiranje druge osebe in subjekte, prek mobilnega telefona iz strahu pred zlorabo državne oblasti in povračilnimi ukrepi zoper te osebe in subjekte, ki so izpodbijanje zlorabo državne oblasti. ”
Tožbo na voljo nobenih posebnosti koli usmerjeno nadziranje. V Stranges temeljijo njihove obtožbe o “informacijah in prepričanju.”
V Stranges in druge družinam ubitih so trdili vlado prikrivanju, spraševanja uradno zgodbo o incidentu.
V Stranges pravijo, da je spraševanje, ki jim je namenjen za nadzor.
Ni bilo prvi odziv na ogroženem tožbo iz administrativnih uradnikov, vključno z ministrstva za pravosodje.
Začetne pravne izzive za pometanje elektronskih vladnih programov nadzora začele pojavljati z eno par razloga so bili izbrani za spremljanje, ker je kritiziral ameriško vojsko.
3 milijarde $ razredu ukrepanje pritožba Mary Ann in Charles čudno Philadelphia je verjel, da je treba najprej civilni postopek proti Obamova administracija od prejšnjega tedna uspešnici razkritja v objavljenih poročilih o super-tajne nacionalnih varnostnih prizadevanjih za nadzor agencije.
To razkritje in drugi, ki vključuje NSA nadzor e-pošte so reignited razpravo o vladni zbiranje osebnih podatkov v globalnem lovu za teroristi in kriminalci.
Državljanske svoboščine zagovorniki pravijo, da so ukrepi nesprejemljivi posegi. Vendar zagovorniki pravijo, da so pravne in prinesla dokaze, da je pomagala ustaviti teroristične parcel.

EU-Asia