Novi starost zračne ladje

Zanašanje na sončno energijo pomeni letalo bi bilo veliko počasneje kot redni ravnini, ki potujejo na samo 25km na uro, ampak dejstvo je, da je brez posadke pomeni, da bi lahko ostala v zraku, na visoki nadmorski višini, za daljše časovno obdobje.
“To je vse o hitrosti, in optimizacijo energije,” je dejal Jafaar. “Kaj lahko porabi energije se bo hitro. Ljudje vedno želeli, da bi šlo hitreje, ampak ne bomo se knjigovodska ljudi, se prenaša tako počasnejši hitrosti.”
Če in ko se Sonce Cloud dobi od tal – ki Jafaar priznava, je verjetno, da se zgodi nekaj let še ne – lahko pa tudi zdi, da je ne samo ladja giblje okrog nad nami.
Ideja je bila razvita s Kazahstanom, rojen inženir Igor Pasternaka, ki so se preselili v ZDA leta 1994 in ustanovil v poslovni stavbi oglaševanja blimps.
On je preživel zadnjih dveh desetletjih dela za reševanje težav, ki jih povzročajo tradicionalni zračne ladje.
“Dobro razumem zračnih ladij,” je povedal CNN. “Sem zgradil veliko od njih.”
Njegov Aeroscraft je toga trupom vodljivi merjenje neverjetnih 169 metrov v dolžino, z nosilnostjo 66 ton (in načrti za 250 tonski različici), je potovalno hitrost do 120 vozlov, in vrsto 3100 navtičnih milj.
“To je malo podobno mojem sanjskem vozilu,” je dejal.
“V naravnih nesreč in drugih primerov, kjer je infrastruktura neobstoječa, bi Aeroscraft se uporablja, da bi v oskrbo v sili: hrane, vode, odej – 66 ton olajšave v času,” je pojasnil družbe komunikacijsko režiser John Kiehle.
In medtem ko je verjetno, da bo logistično, premikanje tovora, vojaških čet in materiala humanitarnih v daljavo in negostoljuben teren njen glavni namen, je družba priznala, da se lahko po vrsti obstajajo tudi drugi načini uporabe tehnologije, od “plavajoči hoteli” na “nebu jahte za milijonarja. ”
Sedaj, 90 let po začetku prve zračne ladje Amerike, USS Shenandoah, vodljivi zrakoplovi in ​​aerostats doživljajo nekakšen preporod.
Med tistimi, v upanju, da vodi naboj Aeros California osnovi, ki je v razvoju, kar upa, bo revolucionarno novo tovorna ladja, theAeroscraft, ki združuje elemente rednega “lažje od zraka” (LTA), obrti in tradicionalne fiksno krilo letala .
Torej daleč, se je družba, ustvarila zaplombirati-navzdol različico nad zrakoplovom, da dokaže,, da se lahko zasnova delati; Naslednji korak je a poln-size prototip. Cilj je, da imamo prvo Aeroscraft pluje do leta 2016, in prvo floto 24 vozil gor in teče do leta 2020 do leta 2021.
“To je resnično game-changer,” je dejal Bill Feeley, direktor družbe strateških financ. “To je pravi premik v industrijsko tehnologijo, na par z gradnjo nebotičnikov, ali ustvarjanje jedrske energije.”
Tweets iz @ cnni/paris-airshow-2013
Pasternak in Kiehle pravijo, eden izmed strani Aeroscraft je največjih prednosti, je,, da da teče bo na rednem dizelsko gorivo, katerega namesto da drag če letalstvo goriva, v katerem more biti zdržljiv, da bi dobili počakaj od, v svetovnih je še več nedostopnih regijah,.
Vendar pa bi lahko še Cepelin Projekt je trenutno v raziskave in razvoj, na koncu pa še cenejši in lažji za napajanje: inovativnost in tehnično svetovanje Skupina Altran je Sun Cloud je vodljivi napaja s sončno energijo.
To je področje, družba ima nekaj izkušenj na, potem ko je so že delal na Solar Impulse, prvi na svetu ravnina, ki powered izključno, ki jih na soncu.
Tako kot Aeros “zračne ladje, ki je Sun Cloud, namenjeno prevozu večjih bremen tovora na dolge razdalje – ampak Sun Cloud manjka eno komponento verjetno, da bo ključ do uspeha Aeroscraft je: pilota.
Študija izvedljivosti Altran se preučuje, ali je možno, da se premaknete tovora do 250 ton, od kraja do kraja, kaj je dejansko zelo velika drone.
Preberite več: Na mesta, jet set, go!
“Nismo iskali nadomestiti tradicionalne oblike prevoza tovora,” je pojasnil vodja programa, Ali Jafaar. “Kontejnerske ladje lahko nosijo 500.000 ton naenkrat – ne bomo iskali za to.”
Namesto ideja je, da se lahko premikajo velike predmete, kot so ravninskih delih, dolgih razdaljah iz ene tovarne v drugo.
Ameriški obrambni pogodbenik Raytheon se že načrtuje, da dajo svoje aerostats (zračne ladje, ki so privezana na tleh) v nebo nad ameriški prestolnici Washington.
Preberite več: Paris miting za neverjetnih trenutkov
Vendar pa namesto da bi z dne knjigovodska vojakov ali proizvodne potrošni material, se bo blimps RAYTHEON je je treba natovorjen z opreme za nadzor,, da gledajo za grožnjo napadov.
Ko je nekoč času,, je bil zračna ladja, ki govorilo kot prihodnosti z dne poleta:, kakor je glamurozno, razkošno in moden, kakor je na Art Deco era ki je zaznamoval njeno razcvet.
Ampak serija katastrof, nenazadnje crash Hindenburg v New Jerseyju leta 1937, z izgubo 36 življenj, naj plača sanje medcelinskega Zeppelin potovanja.
Blimps so še vedno seznanjeni pogled na oglaševanje, ampak tisti, ki oblikujejo in gradijo z letali, verjamem, da je veliko več za njih – in za njihovo prihodnost – zgolj z informiranjem lokalno avtohišo ali daje TV gledalcem boljši pogled na nogometnem igrišču med velika tekma.

EU-Asia