Një ‘lojë-Changer’ në avionët ekzekutive

Brazil – ekonomia e gjashtë më e madhe në botë – është konsideruar si një prej superfuqive të tregut në zhvillim të dekadës së ardhshme dhe është pjesë e ish Goldman Sachs ekonomist Jim O’Neill akronimin e famshme të vitit 2001, BRIC, duke iu referuar Brazili, Rusia, India dhe Kina.
Pavarësisht nga ky faturim, vendi ka luftuar me rritjen relativisht të ulët për dy vitet e fundit, duke shënuar vetëm një rritje 0.6% në vitin 2012.
LEXO ME SHUME: Brazil zbulon dredhur përgjigje ndaj vuvuzela
Curado tha: “Unë shpresoj se Brazili arrin rritje të vazhdueshme me futje sociale Ne kemi qenë në gjendje për të lëvizur dhjetëra miliona njerëzve në shoqëri nga mjerimi në varfëri, nga varfëria të klasës së mesme dhe kjo është thelbësore Rritjes pa përfshirjen nuk shkojnë.. kudo. ”
CEO është gjithashtu shpresë Kupës Botërore të futbollit në vitin 2014 dhe Olimpiadës në vitin 2016 do të shkojnë disa mënyra për përmirësimin e kushteve të jetesës në Brazil, duke çuar në investime infrastrukturore në rrugë, transportin publik dhe aeroportet.
Avionët ekzekutive janë një koncept joshës; hedhin në performancë, rehati dhe dizajn të fuqishme dhe të bëhet një biznes me apelit seks, sipas shefit të një gjigand hapësirës ajrore braziliane.
Ai shtoi: “Brazili, për fat të keq, nuk është një destinacion i qartë për kompanitë e teknologjisë së lartë për të investuar në, për shembull, për të ndërtuar një platformë globale për eksportet … Një shumë është nxitur nga tregu brazilian të brendshëm.”
Frederico Curado, kreu i Embraer, i tha CNN kompania kishte kombinuar “më të mirë të të dy botëve”, për të krijuar një shumë seks “tërheqës” vijë në avionët ekzekutive.
Sipas Curado, High-kostot dhe burokracia e bën të vështirë për të bërë biznes në Brazil, pavarësisht potencialit të jashtëzakonshëm të saj “”.
Shtytje Embraer-së në treg 13 vjet më parë mori konkurrencën në befasi, por ajo u bë një “lojë changer,” për shkak të fokusit të tij mbi të projektimit, rehati dhe fuqi, Curado tha.
Modeli i parë i kompanisë ishte 600 Trashëgimia dhe ajo tani ka në plan për lirimin e dy më shumë në sa më shumë vite, me treg të qëndrueshëm, pasi kriza financiare shpërtheu pesë vjet më parë, sipas Curado.
Kompania gjithashtu furnizon 50% e avionit për Airforce brazilian, Curado dhe mbetet e angazhuar në atë vend. “Definitivisht Brazili është konsumatori më i madh tonë të mbrojtjes, ka qenë gjithmonë, gjithmonë do të jetë,” tha ai.
Por, pas rënies së eksporteve të mallrave të prodhuara gjatë dekadës së kaluar, konkurrenca ka qenë gërryer nga një monedhë të fortë.
Kompania gjithashtu furnizon 50% e avionit për Airforce brazilian, dhe Curado r

Embraer po fiton tërheqje në sektor, tha ai. “Ne jemi rreth 15% të pjesës së tregut në aspektin e numrit të avionëve nga 12 vjet më parë, kështu që kjo është një biznes në rritje për ne”, shtoi ai. “Në një kuptim të caktuar [është] outgrowing biznesin tregtar.”
Embraer, e themeluar mbi 40 vjet më parë, është gjithashtu në kërkim për të bërë shkel në tregun e mbrojtjes e SHBA. Në shkurt Forca Ajrore e SHBA njoftoi se kishte zgjedhur Embraer Mbrojtjes për programin LAS saj (Mbështetje të Lehta ajër), një kontratë për 20 avionë me vlerë 427.000.000 $.

EU-Asia