Ni izhoda iz Robot šefa

To pomeni, da lahko vodstvo spremlja in upravlja ekipe iz katere koli lokacije, vklopite svojo prisotnost med podružnicami tisoče kilometrov narazen, in obisk in interakcijo s kolegi v svojem delovnem prostoru – vsi, medtem ko plujejo robotskih avatarjev.
“TelePresence ali vizualno sodelovanje je močno orodje, vendar pa v preteklosti je bilo v določenem okolju, bodisi v dvorani ali pult,” je dejal Youssef Saleh, podpredsednik in generalni direktor daljinsko poslovne enote iRobot je prisotnost, ki temelji na Bedford, Massachusetts .
“Z robotsko TelePresence, ki res odpira vrata za popolno svobodo. Zdaj si lahko na vsaki lokaciji kadarkoli in kjerkoli. Saj ni omejena le omejeno število konferenčnih dvoran ali pisarne.”
Ti roboti so zasnovani tako sooča menedžerski videti skozi kamera na video zaslonu, ki sedi na stojalu, da se lahko nastavi s strani uporabnika, da je na pravi višini, odvisno od interakcije.
Preberite več: A push walk-in-pogovornih srečanj
Praktična ideja robotsko TelePresence je, da se menedžerji na dveh mestih hkrati, zagotavlja tako strošek in prihranek časa v vse bolj globalnem delovnem okolju.
Raziskovalci so prav tako poskuša najti načine, da bi človek-robot interakcija zdi bolj kot so res prisotni uporabniki. Na kitajski univerzi v Hong Kongu, na primer, raziskovalci razvijajo TelePresence robota, ki lahko posredujejo tudi telesno govorico s pomočjo robotske roke.
“Ko smo komunicirati, smo tudi upoštevati predloge telesnih razumeti pomen,” je dejal Lam Tin-lun, raziskovalec na ljubljanski univerzi napredno robotiko laboratorij, ki vodi projekt.
Lam pravi, medtem ko se tehnologija zdi čudno na prvi, ne bo veliko časa, da se prilagodijo pisarno s kolegi gibljejo kot roboti.
Kidd pravi, da medtem ko robotski telekonferenco se tehnologija izboljšuje meseca v mesec zdaj, veliko ljudi še vedno najdejo roboti nerodno in vsiljivi – odziv, ki je pogosto videti z novimi načini stvari.
“Če pogledate na kakršno koli nove komunikacijske tehnologije, vedno obstaja zračnost proti njej kmalu po tem, ko pride ven,” je dejal.
Videokonference in celo telefoni so bili videti kot čudno in nenavadno, ko so bili prvič uvedeni, Kidd poudaril, in tako kot pri katerikoli drugi novi tehnologiji, ki lahko gredo mainstream, bo trajalo privajanje.
“Telefon se je dogajalo, da se uniči družbo, ker je bila tako vsiljiva in spremeni naše življenje,” je dejal.
Doslej so bili taki roboti uporabljati v večjem obsegu v bolnišnicah, kjer lahko strokovno znanje zdravnikov na drugi strani države, ali v svetu, ki je ključna za bolnike.
Uporaba v podjetjih je še vedno v zelo zgodnji fazi. Ampak tisti v industriji pravijo, da je le naslednji korak pri zagotavljanju komunikacije na daljavo počutijo bolj realistično.
V primerjavi z videokonferenco, interakcijo z robotom je pokazala, da je bolj podoben interakcije face-to-face, po Cory Kidd, ki ima doktorat iz človeško-robotskih interakcije z MIT Media Lab v Združenih državah Amerike. Bil je tudi izvršni direktor Intuitivno Automata, družba robotika.
V naslednjih nekaj letih bo uradi začeli so roboti potepa na kolesih, ki jih menedžerji sedijo na pol poti okoli sveta nadzorom, z njihovimi obrazi pojavljajo na video zaslonu.
In zdi povsem normalno, robotika razvijalci pravijo.
Tehnologija, ki se imenuje robotska teleprezenco, je že v fazi razvoja, ki ga desetine podjetij in traja telekonference na naslednjo stopnjo ga omogoča uporabnikom, da se svobodno gibljejo skozi daljinsko delovnem mestu preko robota.

EU-Asia