Nema bijega od Robot šef

To znači rukovoditelji mogu pratiti i upravljati momčadi iz bilo kojeg mjesta, prebaciti svoje prisutnosti među podružnicama tisuće milja razdaljine, te posjetiti i interakciju s kolegama u njihovom radnom prostoru – sve dok prolazite robotske avatare.
“Telepresence ili vizualni suradnja je moćan alat, međutim, povijesno je bio u određenom okruženju, ili u konferencijskoj sobi ili stolno”, rekao je Youssef Saleh, potpredsjednik i generalni direktor tvrtke iRobot daljinskog prisutnost poslovne jedinice, sa sjedištem u Bedford, Massachusetts .
“S robotske tehnologije TelePresence, koji stvarno otvara vrata za potpunu slobodu. Sada možete biti na bilo kojem mjestu u bilo koje vrijeme, bilo gdje. To nije ograničeno samo na ograničenim brojem konferencijskim dvoranama ili uredima.”
Ovi roboti su dizajnirani tako da rukovoditelji ‘lica pojavljuju se kroz kameru na video ekranu, koji se nalazi na postolju koje se često može biti prilagođen od strane korisnika kako bi se na desnoj visine, ovisno o interakciji.
Opširnije: A push walk-and-talk susreta
Praktična ideja iza robotske tehnologije TelePresence je staviti menadžera na dva mjesta u isto vrijeme, pružajući troškove i vrijeme snimanja u sve globalne radne okoline.
Istraživači također pokušavaju pronaći načine kako bi ljudski-robot interakciju izgledaju više kao korisnici su stvarno prisutna. Na Kineskog sveučilišta u Hong Kongu, na primjer, znanstvenici razvijaju TelePresence robota koji se također može prenijeti govor tijela kroz robotske ruke.
“Kad smo komunicirati, pratimo i tjelesne pokrete razumjeti značenje”, kazao je Lam Tin-Lun, znanstveni suradnik na Sveučilištu u Advanced Robotics laboratorija koji predvodi projekt.
Lam kaže da, dok tehnologija može činiti čudno u početku, to ne uzeti puno vremena da se prilagodi uredu s kolegama kreće oko robote.
Kidd kaže da, dok robotski telekonferencije tehnologija je poboljšanje mjeseca u mjesec upravo sada, mnogi ljudi još uvijek smatraju roboti nespretan i nametljiva – odgovor koji je često viđen s novim načinima obavljanja stvari.
“Ako pogledate bilo kakve nove komunikacijske tehnologije, tu je uvijek reakciju protiv njega ubrzo nakon što izađe,” rekao je.
Videokonferencije, pa čak i telefoni su vidjeli kao čudno i neobično kad su prvi put uvedeni, Kidd je istaknuo, kao i sa svakom novom tehnologijom koja može ići u mainstream, što će se naviknuti.
“Telefon je idući uništiti društvo jer je bio tako nametljiv i mijenja naše živote”, rekao je.
Do sada, takvi roboti su više koristi opsežno u bolnicama, gdje je stručnost liječnika na drugoj strani zemlje, ili u svijetu, može biti presudno za pacijente.
Koristite u uredima tvrtki je još uvijek u vrlo ranoj fazi. No, one u industriji kažu da je samo sljedeći korak u izradi dugo udaljenost komunikacije osjećaju realniji.
U usporedbi s videokonferencija, u interakciji s robotom je pokazala da se više sličan licem-u-lice interakciji, prema Cory Kidd, koji ima doktorat iz ljudske interakcije robota iz MIT Media Lab u Sjedinjenim Američkim Državama. On je također izvršni direktor Intuitivni automata, robotike tvrtke.
Tijekom sljedećih nekoliko godina, uredi će početi da su roboti lutanje oko na kotačima, kontroliraju menadžeri sjedi na drugoj strani svijeta, s njihova lica pojavljuju na video ekranu.
I to će činiti sasvim normalno, robotika programeri kažu.
Tehnologija, pod nazivom robotsko TelePresence, već je u razvoju od strane desetaka tvrtki i traje telekonferencija na sljedeću razinu, omogućujući korisnicima da slobodno kretati kroz udaljenom radnom mjestu putem robota.

EU-Asia