Når økonomien tager fart

Det er et tal, der mere ligner en ægte opsving.
The Federal Reserve nylig erkendt, at målet var muligt, da den sænkede arbejdsløsheden prognose og sagde det mener sats kan ramme 6,5% i 2014.
Blitz forudser et stort antal Millennials ind i bilen-og home-opkøb fase af livet, der giver en ekstra skub i økonomien. Plus, fald i forsvarsudgifterne associeret med lodtrækningen-down af tropper fra Irak og Afghanistan bør være stort set bag os.
Aktier og obligationer havde en brand salg på nyhederne, med investorer fikseret på muligheden for, at Fed kan holde pumpe penge ind i økonomien.
Tabt i panik var den lovende idé, at 2014 kan blive året, hvor vi endelig lægge den Store Recession holdent bag os.
Virksomhederne har holdt ud på at ansætte, fordi de venter på at se, hvordan de vil blive påvirket byhealth pleje og finansiere reform love, ifølge John Silvia, cheføkonom i Wells Fargo (WFC, Fortune 500). De gennemførelsesdetaljer af begge disse love vil blive tydeligere i løbet af det næste år.
“Dodd-Frank og Obamacare skal udarbejdes, så beskæftigelsen tager fart,” Silvia sagt. Han mener 2014 “kunne være et meget godt år.”
Hvor godt? Steve Blitz, cheføkonom i ITG Investment Research, mener BNP-vækst i 3,5% til 4% interval er muligt for 2014, hvis den globale økonomi ikke forværres. Månedlig jobvækst kunne toppe i 300.000 rækkevidde, mener han.
“Alle disse bør tilføje op til en bedre økonomi i 2014,” Blitz sagde.
Hos Merrill Lynch, er økonomernes prognoser ikke helt så høj – banken ser USAs økonomiske vækst næste år på 2,7%. Men Merrill Lynch mener Federal Reserve vil hæve renten i slutningen af ​​2014, versus 2015 tidsramme det forventede tidligere på året. For at det kan ske, at banken mener, ledigheden skal falde til 6,5% fra de nuværende 7,6% rente – et kunststykke, som ville kræve jobvæksten at accelerere til 300.000 nye stillinger pr måned.
Men næste år, økonomer forudser et sammenfald af flere faktorer, der kunne endelig sparke dette opsving i højt gear.
Først på listen er det føderale budget. Efter episke kampe i år end de “finanspolitiske klippe,” the “udskille”, og en masse andet wonky stuff, har lovgiverne omsider formået at flikke sammen nok skat vandreture og udgifter nedskæringer til mindst stabilisere landets kreditværdighed.
Stigende huspriser hjælper også. Færre amerikanere er fanget i undersøiske realkreditlån, der forlader dem på grund mere på deres hjem end huset er værd. Stigende priser også øge nettoværdien af ​​husejere, hvilket bidrager til forbrugernes tillid.
Virksomhederne har været klager i årevis med “usikkerhed” i den offentlige politiske område. Næste år vil nogle af disse ubekendte endeligt løst.

EU-Asia