När ekonomin tar fart

Det är ett nummer som ser mer ut som en riktig återhämtning.
Federal Reserve bekräftade nyligen att målet var möjligt, när det sänkt sin arbetslöshet prognos och sade att det anser att hastigheten kan slå 6,5% under 2014.
Blitz förutser ett stort antal Millennials in i bilen-och-hem-köp skede av livet, vilket ger en extra skjuts åt ekonomin. Plus, den minskade försvarsutgifterna i samband med neddragning av trupperna från Irak och Afghanistan bör vara till stor del bakom oss.
Aktier och obligationer hade en brand försäljning på nyheterna, med investerare fixerade på möjligheten att Fed kan sluta pumpa in pengar i ekonomin.
Förlorade i panik var lovande idé att 2014 kan bli det år då vi äntligen sätta den stora recessionen rakt bakom oss.
Företagen har hållit ut på att anställa eftersom de väntar för att se hur de kommer att påverkas byhealth vård och finansiera reformen lagstiftning, enligt John Silvia, chefekonom på Wells Fargo (WFC, Fortune 500). Genomförandet detaljerna i båda dessa lagar kommer att bli tydligare under det kommande året.
“Dodd-Frank och Obamacare måste utarbetas, då sysselsättningen tar fart,” Silvia sa. Han tror 2014 “skulle kunna vara ett mycket bra år.”
Precis hur bra? Steve Blitz, chefekonom på ITG Investment Research, tänker BNP-tillväxten i 3,5% till 4% intervall är möjligt för 2014 om den globala ekonomin inte försämras. Månatlig jobbtillväxten skulle kulminera under 300.000 området, menar han.
“Alla dessa bör lägga upp till en bättre ekonomi under 2014,” Blitz sagt.
På Merrill Lynch, ekonomernas prognoser är inte riktigt lika hög – banken ser USA: s ekonomiska tillväxt nästa år på 2,7%. Men Merrill Lynch tror att Federal Reserve kommer att höja räntan i slutet av 2014, jämfört med 2015 tidsram det projicerade tidigare i år. För att detta ska ske, anser banken, måste arbetslösheten sjunka till 6,5% från nuvarande 7,6% ränta – en bedrift som skulle kräva jobb tillväxten öka till 300.000 nya positioner per månad.
Men nästa år, ekonomer förutser en konvergens av flera faktorer som till slut kunde sparka denna återhämtning på högvarv.
Först på listan är den federala budgeten. Efter episka slagsmål i år över den “finanspolitiska klippan,” den “avskärma”, och en massa andra wonky grejer, har lagstiftarna äntligen lyckats snickra ihop tillräckligt med skattehöjningar och utgiftsminskningar att åtminstone stabilisera landets kreditbetyg.
Stigande huspriser bidrar också. Färre amerikaner är fångade i vattnet inteckningar som lämnar dem på grund av mer på sina hem än vad huset är värt. Stigande priser ökar också nettovärdet av husägare, lägga till konsumenternas förtroende.
Företagen har klagat i flera år om “osäkerhet” i den offentliga politikområde. Nästa år kommer en del av dessa okända äntligen lösas.

EU-Asia