N. Koreja planira ‘svjetska klasa’ skijalište

Niz fotografija sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un gledano sa štapom ispred skijalištu stranicama je objavljen ovaj tjedan.
Sjeverna Koreja gradi “svjetske klase” skijalište na brdu Masik u Wonsan s nizom skijaških staza i hotela, prema navodima državnog sjevernokorejski novinske agencije.
Smješten u KangWon provinciji, Masik brdo je 2520 stopa (768 metara) visok i obično prima puno snijega od početka studenog do početka ožujka.
Izgradnja u tijeku
Karta: Predloženi Masik skijalište
Iza vela: rijedak uvid života u Sjevernoj Koreji
Izvješće: Sjeverna Koreja lansira rakete
Mi pretpostavljamo da će ovo završiti na puno “svjetski najopasniji skijaške staze” liste. No, vjerojatno iz drugog razloga nego bilo koji od druge unose.
Novi resort će biti dostupan od Pjongjang-Wonsan turističke autoceste te će značajka hotela, Heliodrom i “žičare.”
“On je jako zadovoljan da bi saznali da su dragovoljnih graditelji izgradili skijališta na planinski masivi koji obuhvaća stotine tisuća četvornih metara, uključujući i osnovno, srednje i napredne tečajeve s gotovo 110.000 metara (68,3 km) u ukupnoj dužini i 40-120 metara (131-394 metara) u širinu “, rekao je KCNA izvješću.
7 najboljih ski i snowboard naselja u Južnoj Koreji
U popratnom vijestima iz drzavnim Korejski Središnja novinska agencija kazao mladi voditelj pala dobiti iz prve ruke izvješće o tijeku gradnje.
Kim, koji je jednim dijelom se školovao u Švicarskoj, čini se upoznati sa skijališta operacijama.
“On je rekao da je potrebno izgraditi ne samo odmor mjesta, ali prva pomoć stanicama na počinju, srednji i završni točke kolegija, te uspostaviti automatski sustav nadzora žičare za realnom vremenu gledati kako se poduzimaju mjere za sprečavanje nesreće” kaže se u izvješću.
Prema izvješću, Kim je također istaknuo očuvanje okoliša: “On je naglasio potrebu da se očuva ekološki okoliš i spriječiti zagađenje, a zgrada na skijanje tlo.”
Prebjeg je također rekao da se postojeći ski infrastruktura u Sjevernoj Koreji se koristi isključivo u vojne svrhe, te da postoji velika vjerojatnost da će to također biti slučaj i sa novom naselju.
Iza vela: rijetko pogled na život u Sjevernoj Koreji
Biste li ići?
Prema turneje agencija specijalizirana za sjevernokorejski putovanja, novo odmaralište će biti otvorena za strane turiste.
“Činjenica da je Sjeverna Koreja se troše ogromne količine novca izgradnji skijalište, dok njegovi ljudi, pa čak i njezin vojni nemaju dovoljno za jesti pokazuje da je to samo potez za oglašavanje sliku Kim Jong Un, kao lider koji brine o njegovim ljudima, “anonimni sjevernokorejska prebjeg rekla NK News, Južna Koreja-based medijska tvrtka specijalizirana u Sjevernoj Koreji vijesti.
“Poznajemo se od planova za ovaj razvoj za par godina – posao tek je počeo nedavno, iako i sam vidio osnovne planove i prošli tjedan,” rekao je Simon Cockerell, generalni direktor Pekingu na Koryo Toursa.
Cockerell vratio prošlog tjedna od prve zapadne turneje u Sjevernoj Koreji pograničnom gradu Sinuiju.
No datum otvaranja je dao za otvaranje mjesta.
Južnokorejski mediji pokrivena vijest o naselju u kritičnom mode.

EU-Asia