N. Korea planovi ‘svjetska klasa’ skijališta

Niz fotografija Sjeverne Koreje Kim Jong Un lidera govori sa svojim osobljem ispred skijališta site je pušten ove sedmice.
Sjeverna Koreja gradi “svjetske klase” skijališta na Masik brdu u Wonsan sa nizom skijaških staza i hotel, a prema Sjeverne Koreje državna novinska agencija.
Smješten u provinciji Kangwon, Masik Hill je 2520 stopa (768 metara) visok i obično dobiva teške snijeg od početka novembra do početka marta.
Izgradnja u toku
Karta: Predložena Masik skijališta
Iza vela: Rijetka tračak života u Sjevernoj Koreji
Izvještaj: Sjeverna Koreja lansira projektile
Mi Pretpostavljam da će ovo završiti na mnogo “svjetskih najopasnijih staza” liste. Ali vjerojatno iz drugog razloga nego bilo koje druge unose.
Nova Resort će biti dostupan od Pjongjang-Wonsan turističke autoceste i će imati hotel, heliodrom i “žičare.”
“On je bio u velikoj mjeri zadovoljni saznanjem da vojnik-graditelji su izgradili skijaškom području na planini kreće pokrivaju stotine hiljada kvadratnih metara, uključujući i osnovno, srednji i napredni kurs s gotovo 110.000 metara (68,3 km), u ukupnoj dužini i 40-120 metara (131-394 metara), u širinu “, rekao je KCNA izvještaju.
7 najboljih ski i snowboard naselja u Južnoj Koreji
Priloženi vijest izvještaj iz državna Korean Central News Agency, rekao je mladi vođa svratio dobiti iz prve ruke izvještaj o napretku gradnje.
Kim, koji je dijelom školovao u Švicarskoj, čini se da je upoznat sa skijališta operacijama.
“On je rekao da je potrebno izgraditi ne samo mjesta za odmor, ali prva pomoć stanicama po početnoj, srednji i završni mjesta, kurseva, te uspostaviti automatski žičara sistem za praćenje u realnom vremenu gledati kako bi se poduzeti mjere za sprečavanje nesreća,” kaže se u izvještaju.
Prema izvještaju, Kim je naglasio očuvanje životne sredine: “On je naglasio potrebu da se sačuva ekološka okoline i spriječiti zagađenje dok izgradnji skijanje zemlju.”
Je prebjeg je također rekao da se postojeći ski infrastrukture u Sjevernoj Koreji se koristi isključivo u vojne svrhe, te da postoji velika vjerovatnoća da će to biti slučaj i sa novom naselju.
Iza vela: Rijetka pogled na život u Sjevernoj Koreji
Želite li ići?
Prema obilazak agencija specijalizirana za sjevernokorejski putovanja, novi resort će biti otvorena za strane turiste.
“Činjenica da je Sjeverna Koreja troši astronomske svote novca izgradnju skijališta dok su svoje ljude, pa čak i svoju vojnu nemaju dovoljno hrane pokazuje da je ovo samo jedan potez da reklamira sliku Kim Jong Un, kao lider koji brine o svoj narod, “anonimni Sjeverne Koreje prebjeg rekao NK News, a Južna Koreja-based media tvrtka specijalizirana za sjevernokorejski vijesti.
“Znamo planova za ovakav razvoj za par godina – posao tek počeo nedavno i iako sam vidio osnovne planove samo prošle sedmice”, rekao je Simon Cockerell, generalni direktor Peking-based Koryo Tours.
Cockerell vratio prošle sedmice iz prve zapadne obilazak Sjeverne Koreje pograničnom gradu Sinuiju.
No datum otvaranja je data za otvaranje odmarališta.
Južnokorejski mediji pratili vijesti o naselju u kritičnim modi.

EU-Asia