N. Korea plannen ‘wereldklasse’ skigebied

Een reeks foto’s van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un spreken met zijn staf in de voorkant van het skigebied terrein werd deze week vrijgegeven.
Noord-Korea bouwt een “world class” skigebied op Masik heuvel in Wonsan met een scala aan skipistes en een hotel, volgens de Noord-Koreaanse staatspersbureau.
Gelegen in Kangwon provincie, Masik heuvel is 2520 voet (768 meter) hoog en ontvangt meestal zware sneeuwval van begin november tot begin maart.
Bouw aan de gang
Kaart: Voorgestelde Masik skigebied
Achter de sluier: Een zeldzame glimp van het leven in Noord-Korea
Verslag: Noord-Korea lanceert raketten
Wij vermoeden dat dit gaat eindigen op een hoop ‘s werelds meest gevaarlijke skipistes “lijsten. Maar waarschijnlijk om een ​​andere reden dan een van de andere inzendingen.
Het nieuwe resort zal bereikbaar vanaf de toeristische snelweg Pyongyang-Wonsan en zal een hotel, helihaven en beschikken over “kabelbaan.”
“Hij was zeer tevreden om te horen dat soldaat-bouwers een skigebied hebben gebouwd op bergketens die honderdduizenden vierkante meter, inclusief primaire, intermediate en gevorderde cursussen met bijna 110.000 meter (68.3 mijlen) in totale lengte en 40-120 meter (131-394 voet) in de breedte, “zei de KCNA verslag.
7 beste ski-en snowboard resorts in Zuid-Korea
De begeleidende nieuws rapport van de staat gerunde Korean Central News Agency zei de jonge leider langs om een ​​uit de eerste hand verslag over de voortgang van de bouw te krijgen.
Kim, die deels werd opgeleid in Zwitserland, verschijnt vertrouwd met skigebied werkzaamheden.
“Hij zei dat het noodzakelijk is om niet alleen rustplaatsen te bouwen, maar eerst hulpposten bij het starten, het midden-en eindpunten van de cursussen, en oprichting van een automatische kabelbaan bewakingssysteem voor een real-time te kijken, om maatregelen om ongevallen te voorkomen,” zei het rapport.
Volgens het rapport, Kim benadrukte ook behoud van het milieu: “Hij benadrukte de noodzaak om de ecologische omgeving te behouden en vervuiling te voorkomen tijdens de bouw van het skiën grond.”
De overloper zei ook dat de bestaande ski-infrastructuur in Noord-Korea die uitsluitend wordt gebruikt voor militaire doeleinden, en dat er een hoge waarschijnlijkheid zal dit ook het geval met de nieuwe resort.
Achter de sluier: Een zeldzame blik op het leven in Noord-Korea
Zou je gaan?
Volgens een reisbureau gespecialiseerd in reizen Noord-Koreaanse, zal het nieuwe resort staat open voor buitenlandse toeristen.
“Het feit dat Noord-Korea is de uitgaven exorbitante hoeveelheden geld het bouwen van een skigebied, terwijl de mensen en zelfs de militaire hebben niet genoeg te eten blijkt dat dit slechts een verhuizing naar het beeld van Kim Jong Un adverteren als een leider who cares over zijn volk, “een anonieme Noord-Koreaanse overloper gezegd NK News, een Zuid-Korea gevestigde mediabedrijf gespecialiseerd in het Noord-Koreaanse nieuws.
“We weten al van de plannen voor deze ontwikkeling voor een paar jaar – het werk begon pas onlangs al en ik heb gezien dat de fundamentele plannen net vorige week,” zei Simon Cockerell, general manager van Beijing gevestigde Koryo Tours.
Cockerell terug vorige week van de eerste westerse tour van de Noord-Koreaanse grensstad Sinuiju.
Geen openingsdatum is gegeven voor de opening van het resort.
Zuid-Koreaanse media bedekt het nieuws van het resort in kritieke mode.

EU-Asia