Motors i fonts de calor corporal Canviar de forma

La competència està en sintonia amb l’objectiu de reduir a la meitat les emissions de CO2 per a l’any 2050 de l’empresa, i moltes de les solucions podria significar que el futur dels vols és de zero emissions.
Spiteri lidera l’equip del Royal Melbourne Institute of Technology, que ha dissenyat beines superenfriados en les ales de l’avió per subministrar combustible sostenible per al motor. Es preveu bio-LNG – una combinació de bio-metà (un subproducte dels residus composta orgànica) i gas natural liquat – reemplaçant combustible tradicional. En general, diu Spiteri, la combinació podria reduir les emissions de CO2 en un 97%.
Aquests conceptes de ciència-ficció de so han estat redactades per un grup d’estudiants d’enginyeria a comanda d’Airbus, que ha col · laborat amb la UNESCO per patrocinar el tercer consecutiu Fly Your Idees competència.
Tan Kai juny, el líder de l’equip, imagina Seients de cabina entapissats amb un teixit termoelèctrica que poden convertir l’energia d’una persona en 100 nanovatios de voltatge. Per desgràcia, això equival a al voltant d’una milionèsima part del que l’iPhone necessita per mantenir-se en estat d’alerta. No obstant això, Jun sosté que en última instància no se sumen.
Segons Dale King, gerent sènior d’Airbus per a la investigació i la tecnologia, l’objectiu és involucrar els innovadors del demà, i potser un cop de colze a la seva eco-consciència en el procés.
“Estem tractant d’encoratjar a la pròxima generació de líders a pensar en les formes en què la indústria de l’aviació podria fer més ecoeficient, i ser comprensiu amb el seu impacte ambiental”, diu.
“El món de l’aviació estima pioners, perquè són responsables de la seva existència”, va dir Piccard. “Per descomptat, ells no creuen que el que estem fent es pot fer amb el vol comercial, i són correctes,. Avui dia no es pot fer, però quan els germans Wright va volar per primera vegada en 1903 i Lindbergh va creuar l’Atlàntic en 1927, ningú no hauria imaginat llavors que un avió que transportava 300 passatgers podria fer el mateix viatge “.
Experts de la indústria estan prenent un gran interès en el projecte. Sir Richard Branson de Virgin Atlantic és un dels patrocinadors, i d’acord amb Piccard, que està pensant en utilitzar energia solar per remolcar avions a la pista – un procés que podria estalviar fins a dues tones de combustible per vol.
“El nostre objectiu no és fer una revolució en el transport aeri, ja que seria arrogància per a nosaltres per intentar fer això”, diu. “En definitiva, volem fer una revolució en la mentalitat de la gent.”
Universitat Putra Malàisia ha presentat una altra nova tecnologia d’estalvi d’energia que implica la conversió de calor corporal dels passatgers en una tensió elèctrica.
“És una quantitat petita, però imagino que aquesta recull de 550 seients al llarg de 10 hores de vol d’un avió té una vida útil d’uns pocs centenars de vols -. Amb el temps que és una reducció gran,” ell diu.
Imagini un futur en què els avions funcionen amb una barreja de les bateries, la calor del cos i els fems de vaca.
O potser la contaminació acústica deixaria d’existir (gràcies a un motor que canvia de forma, s’entén). Equipatge podria arribar al carrusel d’equipatge més ràpid, ja que suraria per intervals avions com discos en una taula d’hoquei d’aire.

EU-Asia